Skocz do zawartości
przeciwnik

Producenci płyt powinni się przyłozyć

Rekomendowane odpowiedzi

Stoje przed wielkim dylematem. a mianowcie:

Moją przygodę z komputerkami zaczełem 1,5 lata temu, przez ten okres wymienilem 5 płyt głównych . Wymieniałem płyty nie dlatego, że były za mało wtdajne i za stare, ale poprostu w każdej było coś nie tak. Pierwszą płytą był Soltek na kt 400 wszystko by było ok, ale za nic w świecie nie moglem ustawić FSB 166 :twisted: kulałem się z tą płytą 12 miesięcy potem kupiłem zachwalanego FIC AU 13. Tydzień czasy płyta mi pochodziła, a potem padła bez powodu. wymienili mi na nową FIC AU 13, w tej znowu jak resetowalem komputer mialem niemiłosierne szarpania w grach( nie pomagało dosłownie nic) sprzedałem FICA i kupilem ABITA NF7-S. Zadowolony z zakupu nowej mobo, poskladałem wszystko do kupy i ku mojemu ździwienu komp nie "odpala" wkur wiony na max poszedłem do sklepu i zażądałem zwrot kasy. ( na szczęście oddali) Po krótkim okresie zakupiłem znowu ABITA NF-S w siriusie. po około miesięcu użytkowania padł zegar RTC. napisałem im E-maila o problemie i kierownik siriusa kazał mi odesłać do nich płytke, pisząc że odeślą mi nową po około 3 tygodniach . Niestety nie mogłem tyle czasu czekać ( komp mi jest nie zbędny, a w zadadzie mojej żonie bo studiuje :) ) i zakupiłem Epoxa 8KRA2+ ten narazie chodzi idealnie. Jednak jest mniej wydajny około 400 punktow w 3dmark 2001. System się minimalnie dużej uruchamia, stabilność jest podobna jak w Abicie. nie jestem maniakiem OC i zarówno ABIA jak i Epoxa mam ustawionego na FSB 166 mnożnik X12. Natomiast co do Dżwięku nie widze żadnej róznicy.

To były moje stwierdzenia,a teraz mam małe pytanko :D ?

Jedną z płyt musze sprzedać teraz nie wiem jaką ( ABit za kilka dni domnie dotrze) Epox spisuje się dobrze jednak wiem że ABit jest wydajniejszy, ale znowu się boje że poraz 3 mi padnie :(

czy różnica 400 punktów w 3 dmark 2001 między Epox kt600 a ABIT NF7-s jest normalna?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moją przygodę z komputerkami zaczełem 1,5 lata temu, przez ten okres wymienilem 5 płyt głównych . Wymieniałem płyty nie dlatego, że były za mało wtdajne i za stare, ale poprostu w każdej było coś nie tak.

Coś podejrzanie to wygląda, może któryś z komponentów (zasilacz?) powoduje usterki płyt głównych :?:

czy różnica 400 punktów w 3 dmark 2001 między Epox kt600 a ABIT NF7-s  jest normalna?

Raczej tak bo Abit jest na nForce 2 który ma troche lepszą wydajność od KT600. A swoją drogą czy różnica 400 marków jest naprawdę tak znacząca :?:

Natomiast co do Dżwięku nie widze żadnej róznicy.

Abit NF7-s ma SoundStorma więc różnica między nim a Epoxem na KT600 jest ogromna jeśli chodzi o dźwięk (na korzyść Abita)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moją przygodę z komputerkami zaczełem 1,5 lata temu, przez ten okres wymienilem 5 płyt głównych . Wymieniałem płyty nie dlatego, że były za mało wtdajne i za stare, ale poprostu w każdej było coś nie tak.

Coś podejrzanie to wygląda, może któryś z komponentów (zasilacz?) powoduje usterki płyt głównych :?:

czy różnica 400 punktów w 3 dmark 2001 między Epox kt600 a ABIT NF7-s  jest normalna?

Raczej tak bo Abit jest na nForce 2 który ma troche lepszą wydajność od KT600. A swoją drogą czy różnica 400 marków jest naprawdę tak znacząca :?:

Natomiast co do Dżwięku nie widze żadnej róznicy.

Abit NF7-s ma SoundStorma więc różnica między nim a Epoxem na KT600 jest ogromna jeśli chodzi o dźwięk (na korzyść Abita)

Zasilacz napewo nie bo wymieniałem już 2 z najpierw mialem fortona 300 w. potem przyszła pora na antec 300 w a teraz mam antec SL 400 W. jedyną rzeczą którą w kompie nie wymieniałem to stacja dyskietek :)

Wiem że teoretycznie i może praktycznie SoundStorm jest lepszy od Dżwięku tego Epoxa ale ja na logitechach nie widze różnicy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilacz napewo nie bo wymieniałem już 2 z najpierw mialem fortona 300 w. potem przyszła pora na antec 300 w a teraz mam antec SL 400 W. jedyną rzeczą którą w kompie nie wymieniałem to stacja dyskietek :)  

Wiem że teoretycznie i może praktycznie SoundStorm jest lepszy od Dżwięku tego Epoxa ale ja na logitechach nie widze różnicy.

Skoro tak to radzę Ci zostawić Epoxa, najważniejsza jest stabilność pracy i bezawaryjność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie sugeruj sie marką. Po prostu masz pecha i to wszystko.Ja mam przejścia z epoksami. Pierwszego kupiłem i od razu okazał się walnięty, drugi padł wraz z zasilaczem. Trzeci padł po miesiącu pracy sam z siebie (chieftec 360). Obecny to już czwarty (sic!) w ciągu pół roku. Ja zostawiłbym Abita, ale rób co chcesz, 400 pkt to nie tak sporo, przecież nikt z tego nie będzie strzelał.

<joke>

Mogę się zamienić za abita, moja się już znudziła.

</joke> :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...