Skocz do zawartości
wunat

GF2mx 400 Mint pasywnie ?

Rekomendowane odpowiedzi

a no i defalutowo zegar ma 200mhz a nie 175 ... moge dac powerstripem minimalnie 166 jadro i 139 pamieci. Jescze moze w tym temacie zapytam sie czy ktos ma moze deera 350W i czy puszczal tamten standartowy wiatrak na 7v i nic sie nie popalilo ? albo czy moze wymienial w nim wiatrak i jezeli tak to na jaki, pytam bo obecnie karta graficzna i zasilacz generuja w moim kompie najwiekszy halas ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mniej 40X40 mm a jakby obnizyc zegar ? w sumie i tak w nic nie gram ? pytam bo teraz totalnie nie mam czasu na ciecie radiatorow i na wsatwianie nowego.

8O

Lepiej kup jakiegoś wicherka bo toć to się spali :?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam na mojej pasywne chlodzenie i jest spok pomijajc fakt ze na czestotliwosci 240 tak na wyczucie to ma z przeszlo 75-85 stopni (mozna sie poparzyc trzymajac dluzej niz 3 sekundy - mialm juz od niej poparzone palce bo mysalem ze juz mocniej sie nie nagrzeje :()

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WinFast miał serię MX400 standardowo z małym radiatorkiem bez wiatraka. Kumpel takie ma, siostra takie ma i chodzą stabilnie na 200Mhz. Radiatory istotnie gorące.

Ja swojego prolinka MX400 na 260 raz zostawiłem, a zapomniałem podłączyć wiatrak. Cały dzień przeżył, zwiesił się wieczorem jak okno zamknąłem w pokoju ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... Creative wydał serie GF2 MX własnie na pasywnym chłodzeniu, grzało sie ae chodził

wlasnie - ten MX Blaster3D (czy jak on sie nazywal) na DDR byl na prawde pasywnie chlodzony - fabrycznie nie mial nawet radiatora

bo zeby nie popelniac bledu - jezeli cos jest chlodzone samym radiatorem to juz mamy do czynienia z chlodzeniem aktywnym

wunat - jezeli sie boisz :P to kup Zalmana NB32J (zolty) gdzies widzialem juz za 15zl (brutto)

a o co pytasz z zasilaczem :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobrze rozumiem. a jezeli chodzi o zasilacz to pytam czy mozecie mi Panowie polecic jakis dobry wiatak na wymiane alebo ewentualnie czy jest tu posiadacz takiego zasilacza (deer 350W) ktory puszczal ten standatrowy wentyl na 7v i nie spalil mu sie zasilacz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi