2002JSQ Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Niedawno sprawilem sobie dysk Seagate'a B7 120GB 8MB Cache. Komputer pracuje praktyczne 24h na dobe, praca dysku wydaje sie byc bez zastrzezen, ale... co jakis czas slychac z dysku taki dzwiek, jakby ostro cos przeszukiwal. Dzwiek nie jest bardzo glosny, z reszta jak dysk, ale jest bardzo dokuczliwy zwlaszcza przy otwarej obudowie. Wlacza sie co jakies 20-30min i trwa 20-30sek. W tym czasie kontrolka HDD nie swieci sie... Czy spotkaliscie sie z tym? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 czy to jest taki dzwiek przypominajacy jak by pisk :?: POdobny do tago jaki z dysky słychać przy wyłaczaniu kompa (jak zbliżysz ucho) :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Moze i jest to w pewnym sensie pisk, ale bardziej przypomina mi 100% prace cichego dysku... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
birdman Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 ja nic takiego nie slyszałem, ale ja mam obudowe korkiem wyciszona; a komp tez prcuje 24na dobe; Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Ja mam 80GB, ale wydaje mi się, że mam to samo - też kontrolka się nie świeci, a tak jakby dysk pracował - ale jeszcze to sprawdzę... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 Troche przesadzilem, to sie wlacza co kilka, kilkanascie minut... i jest :evil: ooo, wlasnie przestalo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 24 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2003 niestety ale takze mam to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...