binek Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Zainstalowalem system od nowa... sterowniki, wszystko to co dawniej... wrzucam jakies benchmarki na ruszt... poszedl pierwszy Aquamark3 i bach... wydajnosc radeona strasznie spadla :| tutaj moj najlepszy wynik: http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?...runID=161775211 a tutaj aktualny zrobiony przed chwila http://arc.aquamark3.com/arc/arc_view.php?...unID=1776210093 inaczej byl taktowany procesor... ale na tej aktualnej konfiguracji powinienem miec minimum 38000! a tu 23000 przeciez to strasznie malo, czemu tak sie stalo? Powylaczalem vsync. i rozne niepotrzebne rzeczy, tak jak zawsze wszystko, uzylem jeszcze patcha ATIOverclockingAntiprotection (skrypt do rivatuner'a) nic to nie daje... kurde zalamany jestem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 hmmm.....sprawdż w 3dmarkach, a mozę masz właćzone anizo i AA w opcjach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 NIE wszystko mam normalnie i zawsze tak ich uzywalem... dla przykladu 3DMark2001 mialem na takiej konfiguracji okolo 16500 a teraz mam 14500 w 3DMarku03 mialem 5500 (najlepszy jaki uzyskalem 5800 na jeszcze bardziej podkreconym procu) a teraz mialem 5200 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Ojojoj, cieniutki ten wynik. To może zapytam najprościej jsak się można: jesteś pewny że nie masz wirusa, steama(jeszcze gorzej:))? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 jak instalowales do nowa, to wazna jest kolejnosc system->mobo->grafa->dx9, u mnie jej zachwianie tez zaowocowalo spadkiem o 2000 w 3DM2k1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michael_21 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 zobacz czy nie masz wlaczonego jakiegos innego programu ktory zabiera pare % z cpu ;) :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 nic nie obciaza, zainstalowalem najpierw sterowniki do systemu pozniej directx bo bez niego od karty sie nie instaluja... no i na koniec sterowniki od karty, wszystko robilem tak samo jak zawsze... czemu tak jest :(( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phobosq Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 to jeszcze raz zainstaluj dx.... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtt Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 nic nie obciaza, zainstalowalem najpierw sterowniki do systemu pozniej directx bo bez niego od karty sie nie instaluja... no i na koniec sterowniki od karty, wszystko robilem tak samo jak zawsze... czemu tak jest :((sterowniki do systemu czyli stery do mobo tak? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 ups sorki juz nawet niepoprawnie pisze bo jestem zdenerwowany oczywiscie chodzi o sterowniki do mobo, nie wiem widocznie o czyms innym myslalem :P heh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 aha przed chwila zainstalowalem maxa payne'a 2 i mi pokazalo taka informacje ze 'AGP texture acceleration' jest wylaczony co moze spowodowac znaczny spadek wydajnosci (bylo po angielsku oczywista) wchodze do dxdiag i tam pisze ze ta funkcja nie jest dostepna 'not avaliable' nie da jej sie uruchomic ani wylaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 zobacz ile przydzielone jest w biosie dla AGP - daj conajmniej 128MB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binek Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 juz znalazlem chodzilo o zakladke SMARTGART i tam wlaczylem ta opcje... thx for Jacur :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...