worm9268 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Witam! Ostatnio zainstalowałem program ASUS Probe, do mierzenia napięć i temperatury procka. Podczs robienia Torture Test w Prime95 napięcie +12V skacze do 13.12V. Inne napięcia (5V i 3.3V) są dość stabilne. Czemu o tym mówię? Otórz właśnie w czasie takiej ciężkiej pracy ekran na moim LCD robi się dosyć nieostry. Czy te skoki napięcia są normalne? Co jest przyczyną tego rozjechania obrazu?? PS. Gdy przetaktowałem A2500+@3200+ Trture Test wywalał po 2 teście, a napięcie 12V skakało do 13.42V. Czy mam podnieść Vcore? O ile? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Moze zasiłka nie wyrabia , a co do OC procka , podnosiłeś FSB bez podnoszenia Vcore :?: 8O wiec dlatego ci się prime wywalał , podnieść Vcore ( o ile to musisz sam sprawdzić , najlepiej krokami co 0,01 V ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 zeby chodzil to musisz podniesz Vcore - innego wyjscia nie ma ... a o ile ??? jest tu jakis jasnowidz ??? :lol: nie wiadomo o ile - podnies o 0.25 i torturuj - nie przejdzie podnos dalej ... osobiscie przy takim napieciu pomyslalbym o zmianie zasilki zanim zaczne krecic no ale to twoj sprzecik - mam nadziej ze masz pod reka jaka gasnice ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm9268 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 hymm możliwe. Nie znam się za bardzo na zasiłkach, ale mogę Ci podać typ i nazwę :? King Yes Electronics KY-400ATX 300W Aha a co do tego Vcore to jeżeli je wziększę, to podniesie się tylko temperatura procka, czy cosik jeszcze?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Temperaturka procka i mosfetów na MOBO. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 zwiekszysz temp proca i obciazysz bardziej zasilke ktora i tak juz masz obciazona za bardzo ... zapnij pasa troszke i do sklepu po zasilacz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm9268 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 No ale co z tym rozjechaniem obrazu?? Muszę mieć pewność, że to zasilacz... Zasilacz? Ale pytanko jaki?? (wiadomo - żeby był dobry i w miarę tani :) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 No ale co z tym rozjechaniem obrazu?? Muszę mieć pewność, że to zasilacz... Zasilacz? Ale pytanko jaki?? (wiadomo - żeby był dobry i w miarę tani :) ) jest przyklejony topic z zasilaczami a w srodku mnooooostwo testow ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Zasilacze : jak kolega wyzej napisal. Poza tym: zmien temat watku, jezeli nie to go blokne. Przeczytaj watek o zakladaniu nowych tematow (przyklejony) oraz regulamin. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
worm9268 Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Zasilacze : jak kolega wyzej napisal. Poza tym: zmien temat watku, jezeli nie to go blokne. Przeczytaj watek o zakladaniu nowych tematow (przyklejony) oraz regulamin. oki już zmieniłem :wink: Co do zasilacza to w najbliższym czasie kupię Tracer MGB-500ATX lub Chieftec HPC-360-202. Dzięki wszystkim za pomoc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...