Demboch Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Czy wyjecie karty graficznej , obejrzenie jej i wlozenie nic jej nie zrobi .... chcialbym sie upewnic bo kiedys tak zrobilem i po wlozeniu karta juz nie dzialala :( na co musze uważać i czego zrobic nie moge ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEFENCE Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Naprawde lamerskie :D ja wyjmuje wkladam (oczywiscie karte :wink: )i nic sie niedzieje ale zanim ja dotchniesz zlap sie czegos metalowego np.obudowy kompa zeby rozladowac napiecie elektrostatyczne. Niepanikuj jak ja wlozysz spowrotem i nie zadziala pewnie bedzie slabo dopchnieta w slocie AGP. A jak mozna wiedziec po co ja wyjmujesz :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Wydaje mi sie ze jesli zadajesz takie pytania powiniennes poprosic kogos kto juz wie... i kiedys mu sie udalo ;-) Pierwsze: rozmagnesuj rece, dotknij jakiegos nieoslonietego metalu np blachy w budzie... jesli kopniesz pradem karte juz jest po niej nr2: nie dotykaj niczego na samej karcie (tych domków jak to moja dziewczyna mówi) trzymaj ja w miare mozliwosci za krawedzie ew. delikatnie za chlodzenie wkladaj we wlasciwy slot ;-) prawdopodobnie ten najwyzej -> AGP te nizej sa do czego innego ;-) ;p Pozdro 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 musiałbyś miec max pecha by uwalić karte poprzez jej "zmacanie" tak jak pisał defence, jedyna rzecz na którą musisz uważać to elektrostatyka. póżniej musisz sprawdzić czy karta dobrze weszła w slot, tyle. tak dla twojego uspokojenia dodam, że w mojej karcie rozwiercałem ptwory w pcb pod wc i dalej żyje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 rozwiercałem ptwory w pcb pod wc i dalej żyje Można trochę jaśniej? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 musiałbyś miec max pecha by uwalić karte poprzez jej "zmacanie" tak jak pisał defence, jedyna rzecz na którą musisz uważać to elektrostatyka. póżniej musisz sprawdzić czy karta dobrze weszła w slot, tyle. tak dla twojego uspokojenia dodam, że w mojej karcie rozwiercałem ptwory w pcb pod wc i dalej żyje. 8O 8O 8O to sie nazywa kozak .Miłeś wielkie szczeście .A pytanie żeczywiscie głupie ,to tak jak wyjmowanie płyty z cdromu i wkładanie :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 Czy wyjecie karty graficznej , obejrzenie jej i wlozenie nic jej nie zrobi .... chcialbym sie upewnic bo kiedys tak zrobilem i po wlozeniu karta juz nie dzialala :( na co musze uważać i czego zrobic nie moge ? :lol: zeczywiscie masz problem ... ;) przeciez ktos ja tam wlozyl wiec i wyciagnac mozna - nikt tam nie przylutowal karty do slota :D jak i kart nie produkuja od razu na plytach :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-Sid-The-Rat=> Opublikowano 26 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2003 rozwiercanie PCB biorac pod uwage to ze plytki sa wielowarstowe bylo mistrzostwem w nierozwadze - miales wieeeelkie szczescie - i nie radze powtarzac manewru Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...