Skocz do zawartości
stranger

166 synchro czy 200 asynchro?

Rekomendowane odpowiedzi

Że tak zapytam: skoro masz płytę Nforce (blokowane PCI/AGP freq.), to czemu nie np. 180Mhz synchro, albo ile Ci tam pamięć pójdze? Bo 200 asynchro odpada...

a o timingach np. tutaj (akurat miałem otwarte ;]) http://www.oc-serwis.pl/forum/viewtopic.php?t=161

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że tak zapytam: skoro masz płytę Nforce (blokowane PCI/AGP freq.), to czemu nie np. 180Mhz synchro, albo ile Ci tam pamięć pójdze? Bo 200 asynchro odpada...

a o timingach np. tutaj (akurat miałem otwarte ;])http://www.oc-serwis.pl/forum/viewtopic.php?t=161

dzieki

pamiec idzie na 200 bo puszczalem fsb 166 a pamiec na 120% i wszystko spoko, synchro niestety juz nie, nie wiem czemu....proc mam zawsze taktowany na 2 GHz

ustawilem synchro 190 i pamieci na 8,3,3,2.5

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzyj Nvidia System Utility - latwo dobierzesz optymale timingi za pomoca np.: sandry.

timingi ktore podales sa zle - pierwsza liczba powinna byc >= niz suma pozostalych - na nForce co dziwne najwieksza wydajnosc bywa przy 11. ja u siebie mam ustawione 11-3-2-2.5. Tobiepolecam 7-2-2-2.5 ew. sprobuj czy pamiecinie pojda na CL2 (np.: 6-2-2-2)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uzyj Nvidia System Utility - latwo dobierzesz optymale timingi za pomoca np.: sandry.

timingi ktore podales sa zle - pierwsza liczba powinna byc >= niz suma pozostalych - na nForce co dziwne najwieksza wydajnosc bywa przy 11. ja u siebie mam ustawione 11-3-2-2.5. Tobiepolecam 7-2-2-2.5 ew. sprobuj czy pamiecinie pojda na CL2 (np.: 6-2-2-2)

niestety nie ida na 2, a dwie srodkowe wartosci tez musze miec powyzej 2 inaczej nie wstaje komp czyli np musialbym zrobic 11,3,3,2.5

tak lepiej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...