stranger Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 pytanie jak w temacie jak lepiej jest?: 166 fsb proca i 166 pamieci czy 166 fsb proca a pamieci na 200? z gory mowie ze nie na 200 sychro mam restarty więc odpada pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
co3en Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Z tego co sie orientuje to nie ma wiekszego sensu bo iformacje i tak sie zablokuja na waskim gardle proca to jest tak jakby z autostrada zamieniala sie w droge jednopasmowa zawsze zrobia sie korki.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 synchro 166 fsb i ram bedzie najlepiej , pozatym przy 166 możesz wyżyłować timingi pamieci i bedzie jeszcze lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 ok dzieki za rade, wlasnie nie bylem pewien czy jest wogole sens @ szkoda ze fsb 200 mi kompa restartuje......no coz zycie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 jeszcze jedno pytanko czy takie timingi sa sluszne?:-) 5 3 3 2,5 ???????????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Że tak zapytam: skoro masz płytę Nforce (blokowane PCI/AGP freq.), to czemu nie np. 180Mhz synchro, albo ile Ci tam pamięć pójdze? Bo 200 asynchro odpada... a o timingach np. tutaj (akurat miałem otwarte ;]) http://www.oc-serwis.pl/forum/viewtopic.php?t=161 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Że tak zapytam: skoro masz płytę Nforce (blokowane PCI/AGP freq.), to czemu nie np. 180Mhz synchro, albo ile Ci tam pamięć pójdze? Bo 200 asynchro odpada... a o timingach np. tutaj (akurat miałem otwarte ;])http://www.oc-serwis.pl/forum/viewtopic.php?t=161 dzieki pamiec idzie na 200 bo puszczalem fsb 166 a pamiec na 120% i wszystko spoko, synchro niestety juz nie, nie wiem czemu....proc mam zawsze taktowany na 2 GHz ustawilem synchro 190 i pamieci na 8,3,3,2.5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zgred Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 uzyj Nvidia System Utility - latwo dobierzesz optymale timingi za pomoca np.: sandry. timingi ktore podales sa zle - pierwsza liczba powinna byc >= niz suma pozostalych - na nForce co dziwne najwieksza wydajnosc bywa przy 11. ja u siebie mam ustawione 11-3-2-2.5. Tobiepolecam 7-2-2-2.5 ew. sprobuj czy pamiecinie pojda na CL2 (np.: 6-2-2-2) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 uzyj Nvidia System Utility - latwo dobierzesz optymale timingi za pomoca np.: sandry. timingi ktore podales sa zle - pierwsza liczba powinna byc >= niz suma pozostalych - na nForce co dziwne najwieksza wydajnosc bywa przy 11. ja u siebie mam ustawione 11-3-2-2.5. Tobiepolecam 7-2-2-2.5 ew. sprobuj czy pamiecinie pojda na CL2 (np.: 6-2-2-2) niestety nie ida na 2, a dwie srodkowe wartosci tez musze miec powyzej 2 inaczej nie wstaje komp czyli np musialbym zrobic 11,3,3,2.5 tak lepiej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...