Skocz do zawartości
Sir_M

Załamka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę o pomoc bo już nie mam sił, załamka na całego. Problem jest następujący: komputer działa mi normalnie w windzie ale gdy uruchomie jakąś gre 2, 3 minuty i zawiech na całego. Sprawdzałem już wszystko: Dwa zasilacze o mocy 300W, dwie karty graficzne (g2 i g4ti4200), dwie płyty główne (wcześniej miałem ecs k7s5a i 256 sdram teraz mam msi kt4av i 256 ddr 2700). Wywaliłem wszystkie napędy oprócz hdd. Zmieniałem detonatory, formatowałem, instalowałem i nic to niedało. Na obydwu konfigach to samo. Może wy macie jakieś propozycje rozwiązań bo mi się pomysły skończyły: :evil: Dzięki serdeczne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz pamięci i napiecia na zasilaczu a czy codegen to niema znaczenia , wazne zeby byl dobry codegen, konfig jak ponizej i wszystko zasilane Codegenem 300W P4 , napiecia stabilne , poza 12V :D zdeczka wyższe ale komp stabilny jak żyleta :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki serdeczne. Uruchomiłem memtesta i w testach 2 i 7 wywaliło mi liste błędów. Łącznie 836. Czyli to chyba pamięć szwankuje. Ale mam jeszcze pytanie: z tydzień temu jak kupiłem płyte i pamięć to było ok. Wszystkie gry działały jak ok. potem zaczeły się sypać coraz szybciej aż teraz w momęcie włączenia kończy sie granie. Czy jakiś inna część może mi uszkadzać pamięć czy to przypadek. Jeszcze raz wielkie dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...