Skocz do zawartości
Timm

Albatron ti4200

Rekomendowane odpowiedzi

Witam na forum jest co nieco na temat tej karty... Jak myslicie warto ja kupic na allegro. Szczegolnie interesuje mnie ich trwalosc bo jak zapewne wiecie sprzedaja je tylko z gwarancja rozruchowa... :( Czy slyszeliscie aby jakos szybko padaly... Teraz pojawila sie jakas szybsza wersja 250/550. Kumpel ma taka i mu idzie 300/650 bez najmniejszych problemow... Jednak mnie troche boli brak gwarancji... W dodatku faktury tez nie wystawia a kupujac w sklepie jak by nie bylo mozna odliczyc... Jak by ktos mogl pomoc czy ta karte warto kupic bede wdzieczny. Juz nawet nie chodzi o to odliczenie kasy w sklepie bo wyjdzie mniej wiecej taka sama cena tylko czy karta jest warta uwagi.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam na forum jest co nieco na temat tej karty... Jak myslicie warto ja kupic na allegro. Szczegolnie interesuje mnie ich trwalosc bo jak zapewne wiecie sprzedaja je tylko z gwarancja rozruchowa... :( Czy slyszeliscie aby jakos szybko padaly... Teraz pojawila sie jakas szybsza wersja 250/550. Kumpel ma taka i mu idzie 300/650 bez najmniejszych problemow... Jednak mnie troche boli brak gwarancji... W dodatku faktury tez nie wystawia a kupujac w sklepie jak by nie bylo mozna odliczyc... Jak by ktos mogl pomoc czy ta karte warto kupic bede wdzieczny. Juz nawet nie chodzi o to odliczenie kasy w sklepie bo wyjdzie mniej wiecej taka sama cena tylko czy karta jest warta uwagi.

pozdrawiam

czytaj i szukaj bylo o tym setki razy odsłyam tu : http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=588014#588014

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem dlaczego chcesz GF4 skoro masz radka 8500. Ja miałem podobny dylemat Albatrona GF4, czy Asmarta 5600, wybór padł na GF5600, chociaż trochę dopłaciłem. Albatrona ma qmpel i sobie chwali,

a ma go koło roku. Co do wyboru pomiędzy allegro a sklepem, jeżeli sprzedający ma pozytywy i niższą cenę to warto, jeżeli jesto różnica rzędu 50zł to sobie odpuść w sklepie masz gwarancję i święty spokój.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Polecam ten 1 szczegolnie tam sa wyowiedzi userow tej ze karty.

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=43318&start=0

http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=459...hlight=albatron

Jak czytales te tematy po powinienes podjac decyzje. Nikt ci nic wiecej nie powie. No chyba ze sie otatnio cos zmienilo.

Hmm jak sie boisz ze nie ma gwary to sobie w sklepie kup i po klopocie.

Osobiscie nie widze sensu zmieniac karty przecie Radek 8500 to dobra karta. Na tym radku co masz to spokojnie ci wszystko pociagnie. Zostaw sobie kase dozbieraj i za pol roku kup cos wypasionego.

Ot takie moje zdanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko ale w sklepach nie ma albatronow a ja radka moge sprzedac od reki kumplowi za 300 wiec dokladajac ta 100 wiele nie trace a jednak jest o te ~20% szybsza w grach...

Shiz dzieki chyba jednak zostane przy moim radku w sumie 20% to nie wiele a wiem na czym stoje... W tamtym podanym topicu niema faktow tylko ogolniki jednak wole nie ryzykowac... Jedyne co mnie troszke kusi na albatrona to fakt mozliwosci zakupu za mniej niz 400 i sprzedazy mojej za 300...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiesz ale jezeli twoja karta dziala i jak narazie ci chodzi wszystko to jaki sens sprzedawac radeona, dokladac 100 zł, nie majac pewnosci ze ta karta nie padnie dajmy na to po kilku miesiacach.

Kupisz za 400 zł i co zrobisz jak padnie. Wiem moze przesadzam. Duzo ludzi te karty ma i im chadza ale sie dobrze zastanow czy warto wyzykowac dla tych 20 % a noz trafi ci sie jakis trefny egzeplaz i pozamiatane. Ja bym teraz nie zmienial. Po prostu sie nie oplaca. Poczekasz i kupisz sobie cos fajnego, moze dozbierasz kaski i w twoje budzie zawita nowy R9700P albo cos innego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jestem wyznawca teori wydac wiecej jak 450zl za karte czy proca to bez sensu dlatego troche poczekam ;). Moze i nie bede mogl grac w high/32bit/1024x768 ale wole na cos innego wydac pieniadze niz na karte czy proca zwlaszcza jak mi wszystko plynnie chodzi. ( a kupilem wszystko oprocz grafy rok temu i trzymalem sie mojej zasady). A z tego albatrona jednak rezygnuje... W sumie to to samo co radek tylko troche szybsze i nadal tylko dx8.1 Pozdrawiam i dzieki za rady.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis w jednym sklepie przypadkiem znalazlem albatron ti4280 (agpx8, 64MB) w cenie 415zl. Do karty daja dwa lata gwarancji jak myslicie czy w takim przypadku oplaca sie ryzykowac kupujac tego albatrona...?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzis w jednym sklepie przypadkiem znalazlem albatron ti4280 (agpx8, 64MB) w cenie 415zl. Do karty daja dwa lata gwarancji jak myslicie czy w takim przypadku oplaca sie ryzykowac kupujac tego albatrona...?

a nie sprzedaja wysyłkowo co to za sklep sam bym sobie kpił ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ty się zastanawiasz? Jakie ryzyko? Masz 2 lata sklepowej gwarancji, jak coś się wali to wiesz gdzie szukać. Cena IMO też bardzo dobra. Jak jesteś na kupnie to bierz zanim Ci wykupią.

BTW co to za sklep? Bo kumpel szuka czegoś za 350, może się da skusić na troche większy wydatek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...