B3T0N Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 no wlasnie - majac swoj malutki wyswietlacz kolorowy zauwazylem ze uklad sterujacy tego LCD (chodzi tu o uklad konwertujacy na sygnal telewizyjny) jest banalny i ze wyprowadzenia z LCD(matrycy) bardzo mi przypominaja wyprowadzenia jakie widzialem w rozebranych matrycach laptopow :D - na razie to tylko zaczątek , przysiade z ojcem na week& jak skoncze robic sklep internetowy i zajme sie tym - nawet dostane za free od kumpla matrycke z laptopa (color) - nic nie obiecuje - ale nawet to zainteresowalo mojego staruszka :) - relacje zdam niedlugo ps. nie proscie mnie o schematy zadne - jak sie uda to wszystko dam , jak sie nie uda to nic nie dam :P stay tuned Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radoha Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Widze ze Cie ostro wzielo na te kolorowe LCD :D Tak trzymaj... bedziesz prekursorem nowego stylu w polskim wydaniu :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ale ten lcd bedzie przez s-video podłączany czy może być też przez normalne dsub albo DVI ?? oraz czy tkai układzik nie wprowadzi dodatkowych opóźnień do układu w wyniku czego będzie niełady efekt na ekranie ?? wiem że dla małych matryc to nie problema ale powyżej 10 cali to już może mieć znaczenie życze powodzenia w eksperymentach :) pozdraiwam piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 niestety nie uwzglednilem tego co do opoznien - wiadomo - bedzie leciec sygnal analogowy (tylko) - bede chcial podlaczac to pod D-SUB lub DVI - na samym koncu TV wszystko wyjdzie w praniu - moze jak mi sie uda , to w koncu bedzie wiekszy przeskok w dziedzinie moddingu i LCD'kow w kompach : ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 rozwalasz mnie B3TON tak trzymac jak sie maze4 sprawuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
animavili Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 BETON lepiej moduj kompa ,a nie lcd od laptopa sie zachciewa.... w tym kolorowym lcd masz poprostu kontroler , matryca z laptopa jest go pozbawiona..zabawa kosztowna i nie warta zainteresowania :D to o tym czego nie mozna ,a teraz co kiedys znalazlem : http://gathering.tweakers.net/forum/list_m...messages/799377 - podlaczenie do karty pci ..jesli sie uda matryca zadziala w trybie vesa http://home1.gte.net/bs/sharp2.html -Connecting Sharp LCD panels to VGA (2.0) http://a26.lambo.student.liu.se/?section=h...&project=vgalcd i co Ty na to :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 interesujace , ale niestety moj kolorowiec nie podejdzie pod ten schemat ( inny LCD ) - teraz musze sie uporac przy moim LCDku ( tym malym ) jak on by tutaj wysylal sygnal do karty , ze jest on aktywny ( telewizor takie cos robi , ale moj LCD nie ) - moze jakis elektronik by mi cos doradzil ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 interesujace , ale niestety moj kolorowiec nie podejdzie pod ten schemat ( inny LCD ) - teraz musze sie uporac przy moim LCDku ( tym malym ) jak on by tutaj wysylal sygnal do karty , ze jest on aktywny ( telewizor takie cos robi , ale moj LCD nie ) - moze jakis elektronik by mi cos doradzil ? :lol:wez to i zanies do AXELA na Dworcowej , chyba wiesz gdzie to jest :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 5 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2003 interesujace , ale niestety moj kolorowiec nie podejdzie pod ten schemat ( inny LCD ) - teraz musze sie uporac przy moim LCDku ( tym malym ) jak on by tutaj wysylal sygnal do karty , ze jest on aktywny ( telewizor takie cos robi , ale moj LCD nie ) - moze jakis elektronik by mi cos doradzil ? :lol:wez to i zanies do AXELA na Dworcowej , chyba wiesz gdzie to jest :wink: raczej tam mi nie pomoga - wole juz pojsc na Kazimierza Wlk. do pracowni elektronicznej - tam naprawiaja telewizory w Axelu pracuja przepasione Lamy - nie znosze tego sklepu ze wzgledu na ceny jak i niemila obsluge :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 6 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2003 warto sprobowc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 warto sprobowcno czemu nie :) czekamy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...