Skocz do zawartości
kojak_ct

Skąd mogę ściągnąć pliki w formacie 5.1???

Rekomendowane odpowiedzi

Po pierwsze to mój zestawik śmiga dobrze. Wszystko chodzi jak należy. :D

Po drugie napisałem, że wszystko. Chodzi mi głównie o jakieś filmiki, w których zostały użyte wszystkie kanały by pokazać możliwości takiego zestawu. Chodzi mi głównie o niedługie filmiki.

Testowałem już na filmie Terminator 3 AC3 i efekt jest niesamowity. :wink: :wink: :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm wlasnie ja tez takiego czegos szukalem. Mam pytanko - sciagnelem sobie wlasnie jakies niby pliczki z dzwiekiem DD, DTS i Ac3 no ale problem wtym ze nie bardzo wiem w jakim formacie to wypalic by moc odtworzyc na zwyklym stacjonarnym DVD. moze ktos z was probowal.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh tez mialem ten problem ze sobie kupile creatory inpire 5100 5.1 i tez mi nie gral 5 glosniczek :( Sprzedalem je, a teraz mam o wiele lepszy sprzecik :D

Pozdrawiam Harry:)

heh, to czy dziala ci piaty glosnik zalezy od karty dzwiekowej/sterownikow/kodekow. ale oczywiscie sprzedaz glosnikow tez jest sposobem na rozwiazanie problemow.

dodam tylko ze moje 5.1 graja wszystkie w filmach ac-3 i w mp3 (tylko rozciagniete stereo ale na wszystkich glosnikach...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh tez mialem ten problem ze sobie kupile creatory inpire 5100 5.1 i tez mi nie gral 5 glosniczek :( Sprzedalem je, a teraz mam o wiele lepszy sprzecik :D

Pozdrawiam Harry:)

heh, to czy dziala ci piaty glosnik zalezy od karty dzwiekowej/sterownikow/kodekow. ale oczywiscie sprzedaz glosnikow tez jest sposobem na rozwiazanie problemow.

dodam tylko ze moje 5.1 graja wszystkie w filmach ac-3 i w mp3 (tylko rozciagniete stereo ale na wszystkich glosnikach...)

pshem ja mam najnowsze sterowniki ze strony creativa i mimo to głośnik centralny mi wcale nie gra normalnych mp3 co zrobić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pshem ja mam najnowsze sterowniki ze strony creativa i mimo to głośnik centralny mi wcale nie gra normalnych mp3 co zrobić?

poszukaj jakichs opcji tworzenia kanalow (wiem ze audigy to ma na pewno).

ja na moim soundstormie mam opcje tworzenia kanalu centralnego i kanalu lfe. centralny powoduje ze muza leci takze srodkowym glosnikiem - bez wzgledu na zrodlo dzwieku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm wlasnie ja tez takiego czegos szukalem. Mam pytanko - sciagnelem sobie wlasnie jakies niby pliczki z dzwiekiem DD, DTS i Ac3 no ale problem wtym ze nie bardzo wiem w jakim formacie to wypalic by moc odtworzyc na zwyklym stacjonarnym DVD. moze ktos z was probowal.

Tylko, że DTS na pewno nie posłuchasz, bo musiałbyś mieć amplituner, albo dekodery w DVD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi