Skocz do zawartości
Kaeres

Ponad 16k w 3dmark2001

Rekomendowane odpowiedzi

Screen bez AA? ( serio nie widzisz tam AA  :?:  :!:  8O  )

AA ustawilem za pomoca RivaTuner :!:  :!: 

Jesli chodzi o test to ustawienia byly domyslne

8)

A bo mnie zmylily te baby :oops: Poprostu ja zawse ustawiam AA w 3D Marku juz bo mnie wkurza ze RivaTuner musi resetowac kompa zeby zmienic tryb AA...

Pozatym troszke cie nie zrozumialem bo piszesz ze 55 fps no to mysle ze to niemozliwe ze z AA jak u mnie jest o jakies 10 wiecej bez :roll: juz wszystko jasne :)

Ehh :)

Ile masz w 3dmark2001 ?

Pewnie juz pisales 100x ale jestem leniem i nie bede szukal po calym forum :P

Tylko potem nie mow ze robimy na zlosc twojemu MX'owi podajac takie kosmiczne dla niego wyniki :P

Na tym co ponizej jest lekko ponad 10kilo (raz 10050 raz 10030 zalezy jak lezy 8) )

Co do slowa lekko to bym sie zastanowil (10k50) ale wynik do pozazdroszczenia, gratuluje zajecia miejsca w elicie (czyt. 10k) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Screen bez AA? ( serio nie widzisz tam AA  :?:  :!:  8O  )

AA ustawilem za pomoca RivaTuner :!:  :!: 

Jesli chodzi o test to ustawienia byly domyslne

8)

A bo mnie zmylily te baby :oops: Poprostu ja zawse ustawiam AA w 3D Marku juz bo mnie wkurza ze RivaTuner musi resetowac kompa zeby zmienic tryb AA...

Pozatym troszke cie nie zrozumialem bo piszesz ze 55 fps no to mysle ze to niemozliwe ze z AA jak u mnie jest o jakies 10 wiecej bez :roll: juz wszystko jasne :)

Ehh :)

Ile masz w 3dmark2001 ?

Pewnie juz pisales 100x ale jestem leniem i nie bede szukal po calym forum :P

Tylko potem nie mow ze robimy na zlosc twojemu MX'owi podajac takie kosmiczne dla niego wyniki :P

Na tym co ponizej jest lekko ponad 10kilo (raz 10050 raz 10030 zalezy jak lezy 8) )

Co do slowa lekko to bym sie zastanowil (10k50) ale wynik do pozazdroszczenia, gratuluje zajecia miejsca w elicie (czyt. 10k) :)
THX :wink:

No a bez krecenia procka bylo kolo 8900... Zeby rozwinac skrzydla to ten GF naprwde potrzebuje porzadnej maszyny, bo to co mam teraz to dla niego jeszcze nic. :twisted: Pinkas jak zmienisz proca to sie dopiero zacznie zabawa :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktem jest, ze Pinkas ma slabego proca ale do jego wyniku brakuje mi troszke.

Jak sie na Was wq....zezloszcze to ukradne gf4Ti4200 @ 4600 i pojade na  11k :)

A moze wycalujesz kogos po.. hmmm no po czym ty to chciales calowac w zamian za GF4 :lol: :lol: :lol: I wtedy pojedziez na 11k :PPP

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze wycalujesz kogos po.. hmmm no po czym ty to chciales calowac w zamian za GF4 :lol: :lol: :lol: I wtedy pojedziez na 11k :PPP
Hehe, dobra pamiec :):):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehe, dobra pamiec :):):)
No ba!! Elixir :twisted: :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha, podoba mi sie Twoje poczucie hoomoroo :)

Dobre, haha pamieci-elixir, haha :)

Hmm trosze jedziemy out topic :P Ale posmiac tez sie trzeba :lol: hehe
No i co ?

Niektorzy mnie nazywaja aut of topik man, bo mam milion wiadomosci :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Haha, podoba mi sie Twoje poczucie hoomoroo :)

Dobre, haha pamieci-elixir, haha :)

Hmm trosze jedziemy out topic :P Ale posmiac tez sie trzeba :lol: hehe
No i co ?

Niektorzy mnie nazywaja aut of topik man, bo mam milion wiadomosci :)

Zerknij tu http://www.tweak.pl/forum/viewtopic.php?t=4998 moze te miliony postow sie przydadza na cos :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mowisz o Anizo16x od ATI 

Niech ktos rzuci screen z np 3DMark2001SE Quality TEST 4 z wlaczonymi wszystkimi bajerami na ATI, ALL MAX, jedyny warunek 1024x768x32. 

Ja wrzuce z GF4 i porownamy

Wiedziałem że ktoś dorzuci do AF jeszcze FSAA. Wtedy okazuje się że karty się zrównują, a nawet ATi lekko przegrywa(nie pamiętam dokładnie więc niech ktoś da linka do dobrego testu).

Ja bym zaproponował test w 3 kategoriach:

1) Słaba jakość obrazu: bez AF i FSAA

2) Średnia jakość obrazu AFx8 dla NV i AFx16 dla ATI - jak dla mnie AF jest ważniejsze bo daje dużo lepszy obraz i gry ogólnie lepiej wyglądają(znacznie)

3) Wysoka jakość obrazu: z AFx16 dla ATI, AFx8 dla NV oraz FSAAx2 albo x4.

1) ATI przegrywa, to oczywiste, ale kto gra na takich ustawieniach mając takie kart? chyba nikt.

2) To dla mnie najważniejsze ustawienia, sam mimo GF3 włączam ten tryb mimo dużego spadku wydajności. Okazuje się że GF4 zostaje w tyle znacznie.

3) Ten tryb jak dla mnie bardziej przyszłościowy gdyż obie karty wykładają się przeważnie(mowa o nowych grach). Wyniki chyba na korzyść GF4.

Podsumowując 1) i 3) dla mnie nie ma większego znaczenia(a dla was?) więc jak bym mógł zmienił bym karte :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...