Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Moja konfiguracja (patrz ponizej) chodzi sobie na zasilaczu Linkworld 200 W. Tu pytanie: poki to chodzi, zostawic tak jak jest, czy tez szarpnac sie i kupic sobie mocniejszy?

I pytanie drugie - przy podkreceniu procka do 1,12 GHz czasami pojawiaja sie zwisy pod Windowsem. Co prawda temperatura podchodzi wtedy do 65 st. C, ale TB podobno wytrzymuja wiecej. Czy to moze byc spowodowane za mala moca zasilacza, czy tez PCI/AGP dostaje w kosc i nie wyrabia? :)

Wszelkie wyjasnienia mile widziane :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety TB podkrecaja sie slabiej niz Durony.Do stabilnej pracy mozna podkrecic o 10%.Oczywiscie mowie tu o AC. A... jeszcze jedno.Mialem TB800@900 -1.8V temperatura nigdy nie przekraczala 48* na Golden Orb(a przecierz to juz stary cooler).U ciebie jakby zdziebko za duzo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A... jeszcze jedno.Mialem TB800@900 -1.8V temperatura nigdy nie przekraczala 48* na Golden Orb(a przecierz to juz stary cooler).U ciebie jakby zdziebko za duzo.

Normalnie mam 40 idle / 49 full - coz, ten Titan to nie jakas rewela, a poza tym ok 3150 rpm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz podłączyć amperomierz w obwód (pod kabel zasilający, miernik min 1 A dla 200W zasilacza) i sprawdzić ile prądu pobiera. U mnie było max 100 wat.

Hehe, u mnie sam procesor ciagnie piecdziesiat pare W :) Ale moze sprobuje z tym amperomierzem. Dzieki za rade!

BTW, jak Ci smigaja te nowoczesne napedy z tym procesorem? :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możesz podłączyć amperomierz w obwód (pod kabel zasilający, miernik min 1 A dla 200W zasilacza) i sprawdzić ile prądu pobiera. U mnie było max 100 wat.

Hehe, u mnie sam procesor ciagnie piecdziesiat pare W :) Ale moze sprobuje z tym amperomierzem. Dzieki za rade!

BTW, jak Ci smigaja te nowoczesne napedy z tym procesorem? :lol:

Uważaj żeby cie nie kopneło bo z prądem nie ma żartów :) i sprawdź kilka razy czy dobrze podłączyłeś (w obwód) a nie tak jak do sprawdzania napięcia bo ci nieźle miernik zjara :D :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...