ssound Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Chodzi mi o mojego athlona Nie zauwazam wyzszej wydajnosci :roll: , krece to podnoszac magistrale do 143/143 Pamieci i dysk ponoc sie moga od tego zepsuć :( Jak ma miec przez to moje podkrecenie jakis podzespol krucej niz normalnie a wzrostu wydajnosci nie widze to po co... Wiec czy jest wogule sens krecenia bo sie zastanawiam :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 15 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2002 Chodzi mi o mojego athlona Nie zauwazam wyzszej wydajnosci :roll: , krece to podnoszac magistrale do 143/143 Pamieci i dysk ponoc sie moga od tego zepsuć :( Jak ma miec przez to moje podkrecenie jakis podzespol krucej niz normalnie a wzrostu wydajnosci nie widze to po co... Wiec czy jest wogule sens krecenia bo sie zastanawiam :cry: Tez sie zastanawialem... i uznalem ze warto :lol: A tak na powaznie to róznice odczujesz przy kompresji plikow, filmow, muzyki itp. W grach to chyba tylko Emperor Battle for Dune przy ogromnej liczbie jednostek (AI). Poza tym jest jeszcze cos takiego jak satysfakcja z krecenia - dodatkowe MHz za friko. :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Chodzi mi o mojego athlona Nie zauwazam wyzszej wydajnosci :roll: , krece to podnoszac magistrale do 143/143 Pamieci i dysk ponoc sie moga od tego zepsuć :( Jak ma miec przez to moje podkrecenie jakis podzespol krucej niz normalnie a wzrostu wydajnosci nie widze to po co... Wiec czy jest wogule sens krecenia bo sie zastanawiam :cry: Masz kiepska grafe i w grach moze faktycznie nie zauwazasz roznic. Jednak przy innych sprawach jest szybszy. Kompresja, kopiowanie, itp. Jezeli masz FSb 143 i nie masz dzielnika 1/4 to mozesz miec problemy ze sprzetem (hdd, grafa, sieciowka) poniewasz na nich (PCI) jest 43mhz!!! To stanowczo za duzo, wiec jesli nie masz ustawionego dzielnika 1/4 to zrob to natychmiastowo. podejrzewam jednak, ze jest automatycznie ustawiony 1/4 wiec PCI masz 35mhz wiec looz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Chodzi mi o mojego athlona Nie zauwazam wyzszej wydajnosci :roll: , krece to podnoszac magistrale do 143/143 Pamieci i dysk ponoc sie moga od tego zepsuć :( Jak ma miec przez to moje podkrecenie jakis podzespol krucej niz normalnie a wzrostu wydajnosci nie widze to po co... Wiec czy jest wogule sens krecenia bo sie zastanawiam :cry: jezeli chodzi dobrze, to po co go odkrecac? jak jush napisal kaeres, twoja wydajnosc, o wina grafy :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Chodzi mi o mojego athlona Nie zauwazam wyzszej wydajnosci :roll: , krece to podnoszac magistrale do 143/143 Pamieci i dysk ponoc sie moga od tego zepsuć :( Jak ma miec przez to moje podkrecenie jakis podzespol krucej niz normalnie a wzrostu wydajnosci nie widze to po co... Wiec czy jest wogule sens krecenia bo sie zastanawiam :cry: Jak już pisali wcześnie, grafa spowalnia ci kompa. W tej chwili do gier bardziej liczy się grafa, niż procesor. Stąd nawet ktoś z duronem 1GHz, ale z np GF 3 czy GF4 może cię przegonić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 Masz kiepska grafe i w grach moze faktycznie nie zauwazasz roznic. Jednak przy innych sprawach jest szybszy. Kompresja, kopiowanie, itp. Jezeli masz FSb 143 i nie masz dzielnika 1/4 to mozesz miec problemy ze sprzetem (hdd, grafa, sieciowka) poniewasz na nich (PCI) jest 43mhz!!! To stanowczo za duzo, wiec jesli nie masz ustawionego dzielnika 1/4 to zrob to natychmiastowo. podejrzewam jednak, ze jest automatycznie ustawiony 1/4 wiec PCI masz 35mhz wiec looz. Skąd ty takie głupie liczby bierzesz??? Przecież przy dzielniku 1/3 i magistrali 143 częstotliwość PCi wynosi 47,66 a to drobna różnica w porównaniu z 43. Przy braku dzielnika 1/3 nie wyobrażam sobie by dysk to wytrzymywał... Przy 143 i 1/4 wynosi 35,75 (więc mogę zrozumieć twoje 35). A tak poza tym to w ecs dzielnik zmienia się automatycznie więc napewno ma 1/4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakur_45 Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 przy twojej grafie to raczej niewiele da tzn. jak skacza ci jakies gry to raczej nic ci nie da jak troche podkrecisz tego proca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 moze rzeczywisice niewiele ci to da, ale musialbys indywidualnie sprawdzic sobie w np. 3d marku (wydajnosc w grach), a jak chcesz zobaczyc duza roznice to sandra itp. po podkreceniu zywotnosc spada wraz ze wzrostem temperatury. 10% mniej to zywotnosc proca x2 (chyba dobrze :oops: ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DooDah Opublikowano 23 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2002 kurnia 10C mniej.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...