Skocz do zawartości
ssound

Czy jest sens to krecić?

Rekomendowane odpowiedzi

Chodzi mi o mojego athlona

Nie zauwazam wyzszej wydajnosci :roll: , krece to podnoszac magistrale do 143/143

Pamieci i dysk ponoc sie moga od tego zepsuć :(

Jak ma miec przez to moje podkrecenie jakis podzespol krucej niz normalnie a wzrostu wydajnosci nie widze to po co...

Wiec czy jest wogule sens krecenia bo sie zastanawiam :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zauwazam wyzszej wydajnosci  :roll: , krece to podnoszac magistrale do 143/143 

Pamieci i dysk ponoc sie moga od tego zepsuć  :( 

Jak ma miec przez to moje podkrecenie jakis podzespol krucej niz normalnie a wzrostu wydajnosci nie widze to po co...

Wiec czy jest wogule sens krecenia bo sie zastanawiam  :cry:

Tez sie zastanawialem... i uznalem ze warto :lol:

A tak na powaznie to róznice odczujesz przy kompresji plikow, filmow, muzyki itp. W grach to chyba tylko Emperor Battle for Dune przy ogromnej liczbie jednostek (AI).

Poza tym jest jeszcze cos takiego jak satysfakcja z krecenia - dodatkowe MHz za friko. :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zauwazam wyzszej wydajnosci  :roll: , krece to podnoszac magistrale do 143/143 

Masz kiepska grafe i w grach moze faktycznie nie zauwazasz roznic. Jednak przy innych sprawach jest szybszy. Kompresja, kopiowanie, itp.

Jezeli masz FSb 143 i nie masz dzielnika 1/4 to mozesz miec problemy ze sprzetem (hdd, grafa, sieciowka) poniewasz na nich (PCI) jest 43mhz!!! To stanowczo za duzo, wiec jesli nie masz ustawionego dzielnika 1/4 to zrob to natychmiastowo. podejrzewam jednak, ze jest automatycznie ustawiony 1/4 wiec PCI masz 35mhz wiec looz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jezeli chodzi dobrze, to po co go odkrecac?

jak jush napisal kaeres, twoja wydajnosc, o wina grafy :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już pisali wcześnie, grafa spowalnia ci kompa. W tej chwili do gier bardziej liczy się grafa, niż procesor. Stąd nawet ktoś z duronem 1GHz, ale z np GF 3 czy GF4 może cię przegonić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz kiepska grafe i w grach moze faktycznie nie zauwazasz roznic. Jednak przy innych sprawach jest szybszy. Kompresja, kopiowanie, itp.

Jezeli masz FSb 143 i nie masz dzielnika 1/4 to mozesz miec problemy ze sprzetem (hdd, grafa, sieciowka) poniewasz na nich (PCI) jest 43mhz!!! To stanowczo za duzo, wiec jesli nie masz ustawionego dzielnika 1/4 to zrob to natychmiastowo. podejrzewam jednak, ze jest automatycznie ustawiony 1/4 wiec PCI masz 35mhz wiec looz.

Skąd ty takie głupie liczby bierzesz???

Przecież przy dzielniku 1/3 i magistrali 143 częstotliwość PCi wynosi 47,66 a to drobna różnica w porównaniu z 43. Przy braku dzielnika 1/3 nie wyobrażam sobie by dysk to wytrzymywał... Przy 143 i 1/4 wynosi 35,75 (więc mogę zrozumieć twoje 35). A tak poza tym to w ecs dzielnik zmienia się automatycznie więc napewno ma 1/4.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze rzeczywisice niewiele ci to da, ale musialbys indywidualnie sprawdzic sobie w np. 3d marku (wydajnosc w grach), a jak chcesz zobaczyc duza roznice to sandra itp. po podkreceniu zywotnosc spada wraz ze wzrostem temperatury. 10% mniej to zywotnosc proca x2 (chyba dobrze :oops: )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...