Suchy101 Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Witam Problem jest taki ze wlasnie sobie ja kupilem w zestawie z Duronem 1.4 Applebread no i wszystko dziala tylko nie rozpoznaje procka. Ogolnie wkurzajaca sprawa wiec postanowilem uaktualnic BIOS. I w tym momencie zaczely sie schody. Po pierwsze nie wiem czemu ale plytka przyjechala do mnie z biosem od Ver.1 (ta plytka pracuje na chipie KT266, bez "A"), pomyslalem, no dobra niewazne i wrzucilem jej biosa v 3.7 do MS-6380 K7TPro2 Ver.2 ktory znalazlem na stronce MSI. Od wtedy nie dzialal mi cieply reset (czyli ALT + CTRL + DEL lub chocby restart wina) komp zamrazal sie z czarnym ekranem, dopioero walniecie RESET na obudowie go podnosilo. Gdzies juz na jakims zachodnim forum doczylatem sie ze ktos mial z jakas inna plyta MSI tez cos takiego lecz nie bylo zadnych odp. ... :( Troche prob i okazalo sie ze biosy do v 3.4 wlacznie dzialaja wiec tak zostawilem, lecz nadal nie rozpoznaje procka .. co wkurza. Ciekawe jest jeszcze to ze dowiedzialem sie ze ta plytka w Ver.3 jest od Fuijitsu-Siemens, na ich stronce ciezko cokolwiek znalezc ale udalo sie i okazalo sie ze oni sprzedawali ja z biosem AWARDA, i nawet byl on na stronie, lecz nie dalo sie go zaladowac, jakies bledy Flash podaje ze "nie ta wersja modulu" czy cos takiego. Ostatnia rzecz, po 3 dniach uzerania sie sie z nia, kwestia podkrecania - we wszystkich testach Ver.2 tej plytki dostawala medale za mozliwosci overclockerskie, tymczasem na mojej plytce moge jedynie zwiekszyc magistrale i nic poza tym i Duronik nie idzie wyzej niz 1.5 bo mu napiecia brakuje (powinien hulac na 2.0 i wyzej). MSI wydalo takie smieszne programiki do zmieniania napiec i mnoznikow pod winem, lecz jedynie zakladka FSB dziala. Kurna zaczynam sie niepokoic co z tym sprzetem jest bo kupilem go na Allegro, jest nowy i od Supersprzedawcy (koles mial oklo 1500 pozytywow i tylko z 3 negi) i mial kilka takich zestawow w ofercie ale czy czasem cos jednak nie jest walniete ... czy moze sie okazac ze procek jest niepodkrecalny albo cos ? Wymiekam juz. Pozdrawiam Tomek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sawa Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 NIe wiem czy jakikolwiek bios bedzi ci rozpoznawał nowego durona. Poza tym wgraj wersje 3.5. Jeśli chceś podkęcać wyłącz opcje Fast Comand - na disable Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Memphis Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Siema Mam jedno pytanie - jaki masz kolor laminatu ? Czerwony czy zielony ? :) Bo wiem, że na Allegro jest bardzo dużo K7T266 Pro (MS6380LE, lub v3.0 jak kto woli). Tam są wgrywane niestandardowe biosy do obsługi AntkówXP, możliwe, że nie obsługują Applebreadow. Pewnie sie myle, wiec mnie poprawcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tygrys5232 Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Elo ! Mam dolładnie taki sam problem, czyli Msi k7t266 (ms-6380 ver.3) i duronika 1.4 @ ~1GH :cry: . Jak ktos wie co tam wgrac to dajcie znać (hmm nawet sie zrymowało ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...