Skocz do zawartości
Gość

Connexant (HCF)... stery do linuxa.

Rekomendowane odpowiedzi

Yo

Poszukuję sterowniki do modemu Pentagram Diablo 56I pod Linuxa (mandrake 9.2) szukałem u polskiego dystrybutora www.mmv.pl i jest tam jakaś niepewna i niedopracowana wersja pod redhat'a, znalazłem też stronę http://www.linuxant.com/ gdzie są dwie versje sterów pod [brzydkie określenie na linuksa]a bezpłatna i płatna.

:arrow: Bezpłatna ogranicza szybkość modemu do 14.4Kbps a więc dziękuje za takie coś :?.

:arrow: A płatna ma wszystko czego mi trzeba ale te stery odpadają z jednego prostego powodu musiał bym zabulić 15$ 8O.

Szukałem już wszędzie za chwilę zadam to samo pytanie serwisowi mmv i zobacze co oni mi powiedzą.

Z góry wielkie dzięki.

P.S. Kupno nowego modemu nie wchodzi w grę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem odpowiedź z mmv i okazało się że mogą mi tylko zaoferować sterowniki które mają na swojej stronie czyli doopa :(. Pomóżcie mi jakoś bo moje marzenie o linuksie legnie w gruzach :(. Może mi ktoś powiedzieć czy mandrake ma swoje stery systemowe dla modemów hcf :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam stery do connexant HSF (soft k56) czy do twojego beda pasic to niewiem. Ja mam Zoltrixa Scorpius i dzialały. To jakaś beta bez ograniczenia z czasów jak były bezpłatne. Chcesz to wrzuce na ftp.

Najparawdopodobniej nie będzie działać bo ja mam modem HCF (bardziej hardware'owy) a nie HSF ale powiedz mi z jakiej strony te stery zassałeś.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi