Gość Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 Yo Poszukuję sterowniki do modemu Pentagram Diablo 56I pod Linuxa (mandrake 9.2) szukałem u polskiego dystrybutora www.mmv.pl i jest tam jakaś niepewna i niedopracowana wersja pod redhat'a, znalazłem też stronę http://www.linuxant.com/ gdzie są dwie versje sterów pod [brzydkie określenie na linuksa]a bezpłatna i płatna. :arrow: Bezpłatna ogranicza szybkość modemu do 14.4Kbps a więc dziękuje za takie coś :?. :arrow: A płatna ma wszystko czego mi trzeba ale te stery odpadają z jednego prostego powodu musiał bym zabulić 15$ 8O. Szukałem już wszędzie za chwilę zadam to samo pytanie serwisowi mmv i zobacze co oni mi powiedzą. Z góry wielkie dzięki. P.S. Kupno nowego modemu nie wchodzi w grę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 A może mandarake 9.2 ma systemowe stery do modemów connexanta :?: Dobrze myślę :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 9 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2003 http://www.linmodems.org/ Powinno coś być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 No nie ma tam nic co mogło by mnie zainteresować (tzn. stery do modemu). Ktoś ma jeszcze jakieś inne pomysły :roll:. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 Dostałem odpowiedź z mmv i okazało się że mogą mi tylko zaoferować sterowniki które mają na swojej stronie czyli doopa :(. Pomóżcie mi jakoś bo moje marzenie o linuksie legnie w gruzach :(. Może mi ktoś powiedzieć czy mandrake ma swoje stery systemowe dla modemów hcf :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weron Opublikowano 10 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2003 http://newbie.linux.pl/?id=article&kategoria=4&show=19 Zobacz na tej stronie jest opis instalacji sterow do modemu. Co prawda modem inny ale na tym samym chipsecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Mam stery do connexant HSF (soft k56) czy do twojego beda pasic to niewiem. Ja mam Zoltrixa Scorpius i dzialały. To jakaś beta bez ograniczenia z czasów jak były bezpłatne. Chcesz to wrzuce na ftp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Mam stery do connexant HSF (soft k56) czy do twojego beda pasic to niewiem. Ja mam Zoltrixa Scorpius i dzialały. To jakaś beta bez ograniczenia z czasów jak były bezpłatne. Chcesz to wrzuce na ftp. Najparawdopodobniej nie będzie działać bo ja mam modem HCF (bardziej hardware'owy) a nie HSF ale powiedz mi z jakiej strony te stery zassałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 11 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2003 Nie pamiętam, dawno to bylo :( chyba z linmodems, a może prosto z www.connexant.com , naprawdę nie pamiętam :( Jak chcesz dać im szansę to są tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...