Skocz do zawartości
GoX

jaki sprzet...pomozcie...pilne!

Rekomendowane odpowiedzi

AMD Athlon Barton 2500+ XP 450zł

2x GeIL 256Mb PC400 CL.2.5 530zł (wzbraniałem się od Kingston i wyszło na to)

Abit NF7-S (v.2.0) 520zł

WD Caviar 120GB JB 560zł

DVD LG 16x cz 166zł

CD-RW LG 52/24/52 BOX cz 201zł

R9700 Hercules 3D 128MB 1050zł

Modecom Black 180zł

ATX Chieftec HPC-360-302-DF 245zł

Volcano 9 99zł

17'' iiyama PL E431S-B Black 2599zł

+60zł

Razem: 6660zł

Teraz kilka wyjaśnień pamięci wziąłem GeIL bo Kingston nie chciałem, a innych nie było :| DVD i CDRW wziąłem LG bo się przekonałem do tej firmy no i jeszcze są do kompletu czarne :) Dysk wziąłem z przedrostkiem JB nie wiem co on daje w stosunku do tańszej zwykłej wersji no ale… :) A co do monitora to jeszcze sprawdzę ten i 17'' iiyama AS4332UTD , bo tego drugiego nie przywieźli jeszcze, ale ten mnie się podoba no i jest do zestawu czarny… choć może srebrny lepszy :| :)

PS.Jeszcze pytanie bo kazałem im wsadzić tak pamięci aby nie były przy sobie to znaczy taki „Dual Ram” czy jakoś tak :) A oni odpowiedzieli, że mogą tak zrobić, ale się nie opłaca bo to i tak nie działa przy n-force :?: Prawda :?: :D

PSS.I na ile lat mniej więcej wystarcza mi ta konfiguracja bo Ojciec nie jest zachwycony ceną i nie bardzo się zbiera do następnego kupna, a jeszcze brachol w kolejce :| :roll: ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi Ci, by wsadzili na dual-channel? Na n-Forcie dziala - robia Cie w konia. Zastanowilbym sie co do coolera. Sa lepsze (ale i drozsze - ale skoro wydajesz ponad 6 tys. na komp to chyba dolozyc 100zl do wypasionego chlodzenia to dasz rade). Zasilacz dobry, ale wez wersje 420W dual-fan - niewiele drozsza a zauwazalnie lepsza. Co do napedow optycznych - ja osobiscie nie bralbym LG - z tanszych cd-rw to Lite-ON, z drozszych Plextor. DVD - nie wiem, moze Asus? Plextor tez ostatnio wydal naped DVD. Wersje z czarnymi przodami powinny byc dostepne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A collerek to tylko przejściowo na rok :) Potem wraca WC do budy ;) Ja się na LG nigdy nie skarżyłem, ale może jeszcze nad Lite-On`em się zastanowie... Zresztą już zamówione, co prawda zmiany moge jeszcze jutro wprowadzić, ale czy jest sens :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...