Lipny Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Czy ma jakikolwiek sen wymiana ramu no name (256MB = 2x64MB PC-100 + 128MB PC-133) na jedna kosc 256MB Kingston? Mam plyte pod BX440 wiec obsluguje pamieci max 100Mhz. Dalo by to cos? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 jak krecish proca to napewno nie stracish. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jackkpl Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 Moim skromnym zdaniem kingston przy o/c sux. Totalnie nie wnosi nic ponad zwyklego noname (nie testowalem nigdy sdr kingstowa wiec moze akurat sdr-ki sa spoko). Jesli chodzi o ddr to noname sie tez podkrecaja calkiem niezle 133 na 154 mhz na pamieciach ELIXIR - pierwszys raz takie na oczy widze :P. ALe jesli masz duzo kasy to mozesz sprobowac, najwyzej zostaniesz z 512 mb ramu, co juz coraz bardziej staje sie standardem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dymy Opublikowano 16 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2002 w jednej kosci powinno bujac minimalnie lepiej ale jesli tamte kostki leca razem na CL2 a krecic nie bedziesz to zysk bedzie calkiem niewyczuwalny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oski Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Moim skromnym zdaniem kingston przy o/c sux. Totalnie nie wnosi nic ponad zwyklego noname (nie testowalem nigdy sdr kingstowa wiec moze akurat sdr-ki sa spoko). Jesli chodzi o ddr to noname sie tez podkrecaja calkiem niezle 133 na 154 mhz na pamieciach ELIXIR - pierwszys raz takie na oczy widze :P. ALe jesli masz duzo kasy to mozesz sprobowac, najwyzej zostaniesz z 512 mb ramu, co juz coraz bardziej staje sie standardem. Elixir'y to nie no name. Są nawet całkiem, całkiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kielkac Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Moim skromnym zdaniem kingston przy o/c sux. ale zalezy jeszcze na jakich kostkach jest zbudowany dimm. o ile sie orientuje, kingston nie wytwarza kostek pamieci, a tylko "zamyka" je w ukladach np. typu dimm. w moim kingstonie pamieci pochodza od winbonda. jesli sie myle, prosze o sprostowanie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Czy ma jakikolwiek sen wymiana ramu no name (256MB = 2x64MB PC-100 + 128MB PC-133) na jedna kosc 256MB Kingston? Mam plyte pod BX440 wiec obsluguje pamieci max 100Mhz. Dalo by to cos? Ja miałem BXa i obsługiwał też PC133 (mam tą płytę dalej). Ale nie wiem, czy rzeczywiście się opłaca. Może lepiej na 2x 128MB, bo jak masz jedną kość, to trochę gorzej chodzi (przynajmniej tak było w moim przypadku). Może te 2x 64MB zamień na 128 PC133. Dzięki temu (zakładając, że płyta ma FSB 133MHz) będziesz mógł kupić P3 z FSB 133MHz. Inna sprawa, że w przyszłości lepiej sprzedasz PC133 niż PC100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuri Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Moim skromnym zdaniem kingston przy o/c sux. ale zalezy jeszcze na jakich kostkach jest zbudowany dimm. o ile sie orientuje, kingston nie wytwarza kostek pamieci, a tylko "zamyka" je w ukladach np. typu dimm. w moim kingstonie pamieci pochodza od winbonda. jesli sie myle, prosze o sprostowanie... masz 100% racji. ja miałem sd-ram kingston-a na samsungach teraz mam dwie kości ddr-ram kingstona jedna winbond a druga nanya. kingston po prostu firmuje pamięci i gwarantuje ich poprawną pracę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 17 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2002 Moim skromnym zdaniem kingston przy o/c sux. ale zalezy jeszcze na jakich kostkach jest zbudowany dimm. o ile sie orientuje, kingston nie wytwarza kostek pamieci, a tylko "zamyka" je w ukladach np. typu dimm. w moim kingstonie pamieci pochodza od winbonda. jesli sie myle, prosze o sprostowanie... U mnie na Kingstonkach jest Nayana. :idea: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...