Skocz do zawartości
motofan

Zmiana Msi K7N2Delta-L na Soltek 75FRN2-L........

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,chciałbym się dowiedzieć czy to jest opłacalne,od razu piszę że płyta jest mi potrzebna do OC,a ten soltek ma 5 bitowy mnożnik.Mogę wymienić płytę jeden do jednego czyli nic nie dopłacam,chociaż moja płyta obecna jest droższa (ma miesiąc).Czy warto?

P.S Przeglądałem topic dotyczący tego Solteka ale nadal nie jestm pewny czy to się opłaca....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi sie wydaje że niema sensu wymieniać, co do Vcore to o ile pamietam msi ma max 1.8 a soltek 1.85 czyli niema duzej różnicy, jakbyś miał możliwość zamiany powiedzmy na jakiegoś abita albo epoxa to co innego, ale na solteka ? nie warto

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, nie zrozumiałeś mnie do końca, zamiast wymiany na solteka zaproponowałeś vcore moda, wydaje mi sie to bezsensownym argumentem, ponieważ na solteku też nie można zabardzo zaszaleć Vcore i w przypadku potrzeby wiekszego niz 1.85 vcore też trzeba takowego zrobić

a co do sensu wymiany na abita lub epoxa no to chyba opłacało by sie choćby ze względu na vcore (2,3 abit i 2,2 epox o ile sie nie myle) to już jest duuuży zapas, a przecież możliwość ustawienia takiego napiecia dla kogoś kto chce sie bawić w OC jest przecież wydaje mi sie bardzo przydatna

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego niby tez bez celowa na Abita i Epoxa? Te płyty umożliwiają extremalny (oczywiście to pojęcie jest względne...) overclocking bez jakich kolwiek przeróbek.

Np. w takim EpoXie 8RDA+ rev. 2.1 (nie to zebym sie chwalił ;)) masz:

CPU - max 2.2V

Chipset - 1.6-2V

DDR - 2.5-2.9V

i to wszystko bez żadnego srania sie z Vmodami...

Dlatego powiem Ci tak; na Abita NF7(S) lub EpoXa 8RDA+ rev 2.1 WARTO !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem, nie zrozumiałeś mnie do końca, zamiast wymiany na solteka zaproponowałeś vcore moda, wydaje mi sie to bezsensownym argumentem, ponieważ na solteku też nie można zabardzo zaszaleć Vcore i w przypadku potrzeby wiekszego niz 1.85 vcore też trzeba takowego zrobić

no wlasnie,ale jesli na solteku mozna to na MSI tez mozna zrobic takiego moda...a wtedy nic takiej plycie juz niebrakuje do konkretnego OC

miales MSI,wiesz jaki tam jest uklad sterujacy ??

jesli HIP6302 to mam schematy do takiego moda,ktory jest prosciutki :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Proc na tej płycie będzie Barton 2500+ którego chcę wykręcić na 3200+.W sumie tyle to osiągne chyba i na mojej MSI....

Żebyś się tylko nie zdziwił jak sobie nie porasujesz mnoznikiem. Od 39 tygodnia produkcji poblokowali wszystko do barton 2500+ włącznie....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...