mostom Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Czy regulacja napięcia VDD przy podkręcaniu do czegoś się przydaje? Chyba jest to napięcie na układzie regulującym napięcia - z tego co się zorientowałem. Ale kiedy można tym napięciem się bawić i co ono daje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paszczu Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Czy regulacja napięcia VDD przy podkręcaniu do czegoś się przydaje? Chyba jest to napięcie na układzie regulującym napięcia - z tego co się zorientowałem. Ale kiedy można tym napięciem się bawić i co ono daje?Ke? To jest regulacja napięcia na mostku północnym. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badzer Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Czy regulacja napięcia VDD przy podkręcaniu do czegoś się przydaje? Chyba jest to napięcie na układzie regulującym napięcia - z tego co się zorientowałem. Ale kiedy można tym napięciem się bawić i co ono daje? Tak jak już Paszczu napisał jest to regulacja napiecia na mostku północnym i możesz dzieki temu uzyskac wyższe/stabilniejsze FSB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Czy regulacja napięcia VDD przy podkręcaniu do czegoś się przydaje? Chyba jest to napięcie na układzie regulującym napięcia - z tego co się zorientowałem. Ale kiedy można tym napięciem się bawić i co ono daje? Tak jak już Paszczu napisał jest to regulacja napiecia na mostku północnym i możesz dzieki temu uzyskac wyższe/stabilniejsze FSB Acha. Dzięki za wyjaśnienie. A czy ten firmowy radiator z coolerem na mostku północnym i dość mocno wentylowana buda wystarczy do podniesienia napięcia - czy lepiej go wymienić na coś lepszego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Czy regulacja napięcia VDD przy podkręcaniu do czegoś się przydaje? Chyba jest to napięcie na układzie regulującym napięcia - z tego co się zorientowałem. Ale kiedy można tym napięciem się bawić i co ono daje? Tak jak już Paszczu napisał jest to regulacja napiecia na mostku północnym i możesz dzieki temu uzyskac wyższe/stabilniejsze FSB Acha. Dzięki za wyjaśnienie. A czy ten firmowy radiator z coolerem na mostku północnym i dość mocno wentylowana buda wystarczy do podniesienia napięcia - czy lepiej go wymienić na coś lepszego ? zalezy o ile chcesz podnosic jak do 2.0V :lol: to AC raczej malo wskazane. Osobiscie lece na 1.7V (tak dla pewnosci :]) z zalmanaem NB47J na pokladzie temp. w upaly byla max 27*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 zalezy o ile chcesz podnosic jak do 2.0V :lol: to AC raczej malo wskazane. Osobiscie lece na 1.7V (tak dla pewnosci :]) z zalmanaem NB47J na pokladzie temp. w upaly byla max 27*C Zastanawiam się czy podnosić to napięcie - fsb 200 na razie mnie całkowicie satysfakcjonuje (chodzi wsio stabilnie). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 zalezy o ile chcesz podnosic jak do 2.0V :lol: to AC raczej malo wskazane. Osobiscie lece na 1.7V (tak dla pewnosci :]) z zalmanaem NB47J na pokladzie temp. w upaly byla max 27*C Zastanawiam się czy podnosić to napięcie - fsb 200 na razie mnie całkowicie satysfakcjonuje (chodzi wsio stabilnie). jak jest stabilnie to po co podnosic :? ja podnioslem nie wiem odruchowo ?! ;) nawet nie sprawdzalem na nizszym czy jest stabilnie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mostom Opublikowano 14 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2003 jak jest stabilnie to po co podnosic :? ja podnioslem nie wiem odruchowo ?! ;) nawet nie sprawdzalem na nizszym czy jest stabilnie 8)A jak sprawdzić temperaturę na mostku północnym? Organoleptycznie ? Jak dotykam radiatora to jest dość ciepły nawet przy standartowym napięciu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...