Skocz do zawartości
Grzechu

..::Utracone dane - POMOCY::..

Rekomendowane odpowiedzi

A więc sprawa wyglada tak:

Chciałem powiększyć sobie partycję C: programem Partition Magic 7.

Partycja była mała bo tylko 3GB więc powiększenie jej przydałoby się.

W PM7 uruchomiłem opcje merge partition i ustawilem wszytsko tak jak trzeba, zrestartowalem kompa i zaczął się proces powiększania - wszytsko byłoby cacy gdyby nie fakt, że komp mi się zawiesił (nie wiem dlaczego). Po restarcie pokazalo sie okienko PM7 z bledem iz nie moze kontynuoac operacji. Po wejsciu do windy (XP) moim oczom ukazał się jakże brutalny widok -brak dysku D: na którym było 30Gb danych <span style="color:red;">[ciach!]</span>a mać - moje MP3 kochane, moje dokumenty, stery, filmy, save'y i wiele innych ważnych rzeczy zostało utracone. I pytanie do was: jak mogę to odzyskać??? HELP ME

U kumpla po wlaczeniu PM8 dysk widnieje jako PqRP 8O i w żaden mi ani jemu wiadomy sposób nie możemy odzyskać danych.

PROSZĘ O POMOC

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy mieszaniu partycjami z pomocą PQM marne szanse na odzyskanie danych amatorskimi metodami.

Swoją drogą, to podziwiam twardzieli, co mieszają partycjami bez backupu.

A temat odzyskiwania danych nie raz i nie dwa był poruszany, tylko co to ma wspólnego ze sprzętem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą, to podziwiam twardzieli, co mieszają partycjami bez backupu.

To się nazywa Hardcore :lol:

Do mnie jak przyjdzie raz na jakiś czas kumpel, żebym mu zrobił partycje, to nawet swój dysk dla bezpieczeństwa wyłączam w BIOSie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak, gdybym mógł zrobić backup takiej ilośći dancyh to nie bawiłbym się w programy typu Partition Magic. <span style="color:red;">[ciach!]</span>a ,<span style="color:red;">[ciach!]</span>y zwis.

Co do sciągania z netu: dobra moge sobie zassać, ale np. save'ów nie nie odzyskam, zdjęcia jakże ważne też pewnie poszły się jebać, muze też mogę sobie załatwić.

Ale głownie chodzi o foty, save'y i ważne dokumenty i pliki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja Ci polece easy recovery pro - siorze zapanowal wirus w komputerze i do tego tasma padla - efektem po podpieciu do mojego kompa bylo z 20 plikow po 4-6 gb skladajacych sie w wiekszosci z pytajnikow..., (acha partycja systemowa) po polgodzinnym mieleniu, jak skonczyl przepialem dysk spowrotem i: system sie urochomil bez problemu i znalazl tyyyyleeeee dodatkowych plikow (przekasowanych wczesniej) ze glowa boli:-)

takze easy recovery pro i powinno byc oki

PS

partycje uszkodzone partition magiciem (typu pqrp) da sie naprawic programem ze strony producenta(nie na bank) ktory zamienia je na takie jak byly poprzednio - efektem jest(przynajniej w moim wypadku ) 30%odzyskanych danych i pare tysiecy dziwnych plikow...) poszukaj w google napewno znajdziesz jakies odnosniki do tego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawiłem sobie programik Get data back (uzylem opcji szukaj :wink: ) i okazało się, że wiekszość danych mozna odzyskać - przynajmniej te najwazniejesze :D ufffffff jaka ulga.

Tylko teraz jeszcze jeden problem - nie mam gdzie tego zgra - nikt z moich kumpli nie ma wystarczająco dużo miejsca na HDD - fuck i pomoc nadejdzie dopieo jutro, także jutro się okaże czy naprawdę odzyskam dane czy też nie.

Dzięki za rady i pouczenia - postawcie sie w mojej sytuacji i będziecie wiedzieć co to panika :P

A i zapomniałem: mam nadzieje że uda mi się naprawić dysk tak żebym miał cały obszar do użytku - zobaczymy jutro.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez raz stracilem cale 30GB danych i od tej pory wszystkie wazne dane na biezaco aktualizuje na CD-RW :D

Tez radze tak zrobic...

Zaufaj mi - będe :wink:

Teraz zasysam wszytskie możliwe programy do odzyskiwania - mozliwe że większa ilościa progsów odzyskam większą ilość danych.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja po nieudanej operacji z PM7 wszyściutko odzyskałem Easy Recovery Pro 5.12. Nawet w tych samych katalogach. Tylko go zarejestruj, bo inaczej tylko pokaże Ci jakie pliki masz do odzyskania i napisze w jaki sposób kupić program.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No a jednak :( większość danych została uszkodzonych lub utraconych.

Nie mam już muzy, moich tapet i większości fotek, żadnego filmu. Ale ciesze sie z jednego - moje dokumenty ocalały bo były na c: i udało mi się odzyskać save'y do diablo2 - ufff pół roku poszłoby na marne.

Używam Easy Recovery i Get Data Back. VirtualLab jest dobry ale za odzyskanie wszystkich danych zapłąciłbym chyba z 2 tysiaki - dziękuje postoje.

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...