Skocz do zawartości
Superradzio

Podkrecanie AthlonaXp 2500 na rdzeniu "Barton"

Rekomendowane odpowiedzi

Co o tym sądzicie?

1. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=19125934

2. http://www.allegro.pl/show_item.php?item=18999518

Nie wydaje się WAM to podejrzane ???

Czyżby jakieś odpady??? :?

Jestem z koszalina, moge podejsc do tego typa ...

Do jednego wysłalem maila a to tego z Koszalina próbowałem zadzwonić ale jest poza zasięgiem!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dasz rade to sprawdz bo ceny hurtowe sz drozsze a 16 sztuk po takiej cenie  ????? no i dwa komentaze ???

Wlaśnie! Zaglądnąłem teraz do hurtowni i aktualna cena na dzisiaj to:

PROCESOR AMD ATHLON XP 2500+/333 bar BARTON 346.00

Maila jeszcze nie otrzymałem od żadnego z nich a do tego z Koszalina dzwonię co godzinę ale nikt nie odbiera... :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telefonu nie odbiera , na maile nie odpowiada , ale rozmawialem (gg) z kims kto kupil od niego procesory i podal mi miejsce w ktorym typ ma niby swoj sklep , w poniedzialek tam ide i sprawde czy nie ma lipy.

Ten z ktorym rozmawialem zarzeka sie ze procki ani nie sa kradzione ani wadliwe , powiedzial tez ze na procku sa polskie plomby "importer pronox sa" , wiec pan klamie piszac ze sa prosto z usa :)

Jak dla mnie to jakis walek, nikt w dzisiejszym swiecie nie sprzedaje niczego po cenie hurtowej nie majac w tym jakiegos interesu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Telefonu nie odbiera , na maile nie odpowiada , ale rozmawialem (gg) z kims kto kupil od niego procesory i podal mi miejsce w ktorym typ ma niby swoj sklep , w poniedzialek tam ide i sprawde czy nie ma lipy.

Ten z ktorym rozmawialem zarzeka sie ze procki ani nie sa kradzione ani wadliwe , powiedzial tez ze na procku sa polskie plomby "importer pronox sa" , wiec pan klamie piszac ze sa prosto z usa :)

Jak dla mnie to jakis walek, nikt w dzisiejszym swiecie nie sprzedaje niczego po cenie hurtowej nie majac w tym jakiegos interesu.

Ale jaki jest sens pisać,że pochodzą z USA i sprzedawać je z plombami Pronoxu? :? a skoro gostek ma sklep to ciekaw jestem czy wystawia FV ??? Druga sprawa to to,że na wszystkich licytacjach jakie wystawia pisze, że towar przysłany z USA ???

No i po trzecie to to,że gostek ten który wystawił mu pozytywa za tego procka (niejaki bluebug) kupił go o godz. 19:29:15 a komentarz wystawił już po niecałych trzech godzinach tj.22:15:00 ???

Coś mi tu śmierdzi jakimiś układami ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Bartonow :D to kupilem 1 od tego goscia z Koszalina. Otwierajac pudlo o malo nie dostalem zawalu czy to nie jakas wajha :evil: , ale na szczescie nie. Proc dziala bardzo dobrze :lol: , ale niestety ma zablokowany mnoznik. Kreci sie swietnie u mnie na Epoxie 8RDA3+ chodzi na magistrali 220 bezproblemowo i do tego temperaturka jest calkiem wporzo. Nie ma sie co bac z kupnem tego proca bo to nie zadna wajha. Narka :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do Bartonow :D  to kupilem 1 od tego goscia z Koszalina. Otwierajac pudlo o malo nie dostalem zawalu czy to nie jakas wajha :evil: , ale na szczescie nie. Proc dziala bardzo dobrze :lol: , ale niestety ma zablokowany mnoznik. Kreci sie swietnie u mnie na Epoxie 8RDA3+ chodzi na magistrali 220 bezproblemowo i do tego temperaturka jest calkiem wporzo. Nie ma sie co bac z kupnem tego proca bo to nie zadna wajha. Narka :wink:

akurat trafiłeś na dobry rdzeń ale nie wszystkie takie są

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiecie na to AXADA 2500 DKV4D

AQZFA0405UMPW mam zablkowany??...

no tez jestem ciekaw... (to tak w nawiasie)

moj to:

AXDA2500DKV4D

AQZFA0348VPMW

czyli na bank zablokowany... wiec w zwiazku z tym mam do was pytanie... poszukuje opisu drut moda to mojego bartka 2500 (A desktop), glownie chodzi mi o zmiane napiecia bo nominalne teraz jest 1.65 a to nie starcza zeby pociagnal fsb 200...

ps: raczej nie widzi mi sie ingerowanie z sama kostke i malowania mostka bodajrze L1 :-/ (strach przed utrata niecalych 400 pln robi swoje wybaczcie ;-) ) dlatego tez opcja "druciki" bardziej mi sie podoba...

tu troche konkretow z zapytaniem ile moge z tego wycisnac ?

chlodzenie: http://www.atrament.pl/pokaz_produkt.php?pr_id=1198

Cpu: AXDA2500Dkv4D T819577L30987

AQZFA0348VPMW

pamieci: Nanya M2U25664DS88B3G-5T

zasilanie: megabajt 350

reszta w podpisie

max fsb 194mhz przy v 1.65 pamieci 394mhz winda startuje OK

max fsb 198mhz przy v 1.65 pamieci 394mhz i xp po kilkukrotnym przeleceniu paska informujacego o ladowaniu, pokazuje sie na sekunde niebieski ekran z mnostwem cyferek...

ps1:jezeli juz cos z tego wyjdzie, to ile polecacie dac napiecia na vcore ? tak bez przesady zeby mi na fsb 200 prime chociaz pare godzin wytrzymal ?

ps2: gdzie mozna dosyc tanio kupic paste silikonowa ze srebrem ? (moze polecicie jakas dobra...)

ps3: taki dodatek informacyjny, niby badziew a sa ludzie ktorym sie to przyda, otoz bezskutecznie zabiegalem o to aby ktos "laskawie" wytlumaczyl mi co to znaczy synchro i asynchro, w potocznych rozmowach na forum.

wytlumaczenie:

Asynchroniczna praca magistrali FSB, PCI i złącza AGP, czyli taka, w której magistrala PCI i port AGP działają z nominalnymi częstotliwościami, niezależnymi od ustawionego zegara FSB. W wielu płytach głównych podniesienie częstotliwości szyny FSB pociąga za sobą proporcjonalny wzrost taktowania magistrali PCI i portu AGP, których nominalne częstotliwości pracy wynoszą odpowiednio 33 i 66 MHz. Mówimy wtedy o pracy synchronicznej. W efekcie tego PCI i AGP również zostają przetaktowane, co wpływa czasem niekorzystnie na stabilność pracy dysku twardego i karty graficznej.

dzieki za pomoc w wyzej wymienionym temacie :twisted:

(gdzies na forum czytalem ze lepsze ustawienie to synchro... a wedlug mnie to bzdura bo, lepszym rozwiazaniem jest asynchro co wynika z w/w tekstu (moze czegos nie wiem to mnie uswiadomcie ;) ))

z gory dziekuje za pouczajace wypowiedzi

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...