DuZy Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Witam wszystkich. Mam pytanie - co jest bardziej opłacalnym zakupem: Pentium 4 2.0 GHz (FSB533) czy Athlon XP 2400+. Cena jak dla mnie nie gra roli bo jest zbliżona dla obu procków - chodzi raczej o wydajnośc - co się bardziej opłaca wziąć? Thx. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madridista Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Ja wziąłbym Athlona 2400+.. może dlatego że jestem fanem AMD 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 1. Z góry proszę wszystkich o zachowanie spokoju, każdego wykazującego tendencję wojownicze na tle AMD-Intel osobiście usadzę. 2. DuZy, jeżeli brać Intela, to tylko 800Mhz FSB z HT; inaczej brałbym AMD, ale tu z kolei postaraj się raczej wymierzyć w 2500+ na rdzeniu "barton" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Bierz 2500+ Bartona i kręć! A poza tym moderzy niech zamkną topik, bo zaraz burdy będą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rcube Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Nie zamykajcie :!: Fajny topic :P Z tych dwoch zdecydowanie Athlon XP 2400+. Hehe nawet atlonik ma identyczny zegarek jak p4 ;> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grucela Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 AMD ! bierz Bartka 2500+ i ciesz sie zyciem :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Ja bym brał Bartusia 2500+ do tego jakies fajne mobo Epox lub Abit na n-force2 i jazdaaaaa !! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuZy Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Heya wszystkim. Nie chciałem tym tematem wywołać jakiś zamieszek na forum :). Z tego co widzę to chyba 2500+ na Batronie będzie lepszy ( i przynajmniej płyty nie musze zmieniać :)). Zorientuję się jeszcze co do różnicy w cenie dla P4 HT FSB800 i zobaczę. Dzięx wszystkim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buck Tuddrussel Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 A gdzie genghiskhan i jego psikusy :?: :D Bierz Bartka 2500+, ewentualnie Xp 2400+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Heya wszystkim. Nie chciałem tym tematem wywołać jakiś zamieszek na forum :). Z tego co widzę to chyba 2500+ na Batronie będzie lepszy ( i przynajmniej płyty nie musze zmieniać :)). Zorientuję się jeszcze co do różnicy w cenie dla P4 HT FSB800 i zobaczę. Dzięx wszystkim. Co do P4-> Pogadaj z Varrolem, on może mieć 3GHz HT FSB800Mhz za 1200zł http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=50743 Najtańszy wariant P4 800FSB HT to chyba 2.4GHz 800-900zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 zgadzam sie w zupelnosci z dijkstra, ale 800-900zl to kosztuje juz 2,6 z ht :D np w www.proline.pl ale jak dopadniesz 2,6C to mysle ze lepiej podkrecisz niz np bartonika 2500+ [chodzi mi o mhz nie o ogolna wydajnosc] na jakims dobrym gazie [nie wiem wiec nie zgaduje;p] ktos wyciagnal cos kolo 4ghz. ja wyciagam 3,2 przy slabym chlodzeniu , pamieciach , zasilce i slabej mobo :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ReDi Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Skoro wybierasz miedzy p4 a amd a niewiesz zabardzo co <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> bo zielony jesteś lepiej poszperaj w forum. Wpisz wyszukiwarce AMD and P4 a znajdziesz mnóstwo topiców. :) Albo lepiej będzie jeśli powiesz ile masz kasy no i co chcesz za nią kupić to Ci doradzimy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 AMD ! bierz Bartka 2500+ i ciesz sie zyciem :)EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Barton 2500+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 A ja bym wzioł Pentium ale nie 2 GHz tylko 2,4 Ghz z H-T i FSP800. Wkońcu kolega napisał że cena nie gra roli. Ja na jego miejscu bym nieżałował. Zależy co kto lubi prawda. To są zwykłę gusta, a przecież ktoś mądry napisał "O gustach się niedyskutuje..." To jest tylko i wyłącznie moje zdanie, i jeśli kgoś uraziłem to z góry przepraszam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 2500+ i oc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Son-Goku Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 A ja bym wzioł Pentium ale nie 2 GHz tylko 2,4 Ghz z H-T i FSP800. Wkońcu kolega napisał że cena nie gra roli. Ja na jego miejscu bym nieżałował. Zależy co kto lubi prawda. To są zwykłę gusta, a przecież ktoś mądry napisał "O gustach się niedyskutuje..." To jest tylko i wyłącznie moje zdanie, i jeśli kgoś uraziłem to z góry przepraszam. Intel PIV 2,66GHZ 533 Socket 478 oem 825,00 PROLINE Witam wszystkich. Mam pytanie - co jest bardziej opłacalnym zakupem: Pentium 4 2.0 GHz (FSB533) czy Athlon XP 2400+. Cena jak dla mnie nie gra roli bo jest zbliżona dla obu procków Czyli jedenak coś ok 450-500zika (box) (chyba) ps tylko nie wyskakujcie że 400 bo tak to oem i w dużym mieście BARTONIK mi też kup plizzzzz :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boro Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Update do mojego wcześniejszego postu: Niepowiedziałęś do czego ci proc, jeśli do kodowania DVD na DIviX, lub mp3, itp. to Pentium IV. Ale jeśli chcesz grać to Athlon 2500+ na rdzenium Barton. A dlaczego, a no dlatego, że przy kodowaniu, kompresji to liczy się każdu MHz (wiem coś o tym, nawet Celerony są do tego lepsze niż Antki), a do Gry to AMD, bo jego cena jest niższa, ale i jest bez różnicy czy ma się 120 klatek, czy 102 klatki. Oczywiścei do Pentiumka i Athlonka misi być jeszcze solidna Płyta główna, i Grafika nie najgorsza (bynajmiej nie taka jaką ja posiadam :lol: :wink: ) Więc jak widzisz wybur zależy tylko iwyłącznie od ciebie. POZDRO Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Timm Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Witam wszystkich. Mam pytanie - co jest bardziej opłacalnym zakupem: Pentium 4 2.0 GHz (FSB533) czy Athlon XP 2400+. Cena jak dla mnie nie gra roli bo jest zbliżona dla obu procków - chodzi raczej o wydajnośc - co się bardziej opłaca wziąć? Thx. Co rozumiesz nie gra roli ? :) Jesli masz na mysli w sumie nie jakis chorendalny wydatek - ponizej 1000zl ;) to rozumiem jednak jesli masz na mysli porownywalna cene to nie moge sie z tym zgodzic... Natomiast sam fakt czy brac intela czy amd to warto sie zastanowic co chcesz z tym procem robic i do czego go uzywac. Ja do niedawna tylko intela bralem a potem doszedlem do wniosku jak z reklamy :D po co przeplacac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Jak wyżej - 2500XP+ i oc. PIV są zarąbiste, ale do tego trzeba mieć troszkę kaski(wersja koniecznie HT). A marzeniem jest PIV 3,2Ghz(najlepiej EE, ale nie przesadzajmy :D), dobre chłodzenie(WC, or stg) i 2x 512 MB 500Mhz :D:D(geil, twinmos, OCZ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitbull82 Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Z tych dwóch to lepiej weź tego athlona imo tak jak niektórzy tu doradzali lepiej bartona 2500+, no a jak masz dużo kasy to możesz się pokusić o jakiegoś ht 2,6 w zwyż. Tylko nie bierz celeronka :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DuZy Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Małe sprosotwanie. Co do ceny procków to chodziło mi o to że za tę samą cenę (ok.450) mogę mieć Bartona 2500+ lub P4 (dlatego że P4 nie kupowany u nas w sklepie a jest z importu ;)). Ale jak się dokładniej dowiedziałem to wyszło że ten P4 to nie ma FSB533 tylko 400 :(. Więc na początku następnego tygodnia zakupuję AMD-ka. Dzięki jeszcze raz wszystkim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rout Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 skoro 400fsb to chyba willamette jeszcze? btw jesli juz tak bardzo chciales p4 to chyba w proline [to nie jest reklama] jest ponizej 900.... ofcoz 2,6z HT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...