xxx Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 co byscie doradzili , ma ktos z was twardziela na Sata ,jak on sie sprawuje ? HDD Maxtor 120GB, 7200 obr, SATA/150, 8MB cache-500zł(36 gwarancji) HDD WD 120GB, 7200 obr, ATA/100, 8MB cache-520zł(36 gwarancji) HDD Seagate Barracuda 7200.7 120GB, ATA/100, 8MB cache-460zł(36 gwarancji) Zawsze miałem WD i zawsze byłem zadowolony ale teraz patrzac na ceny to chyba Maxtor bedzie dosc dobrym wyborem bo jedyny jest na Sata. Bedzie to twardziel SYSTEMOWY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 No ja własnie dzis zamowiłem WDC(nieco mniejszego ;))... standard :) Lecz tobie radzę zaryzykowac ;) i kupoc MAXTORA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 No to ja wrzuce 2 screeny. 1st Baracuda 120GB SATA 8MB Cache (moj) 2nd Maxtor 120GB SATA 8MB Cache (kolega sebasw z forum) Co do Seagata to powiem tylko tyle ze zawiodl mnie w kwestii glosnosci :( Podczas intensywnych operacji dysk chrobocze. Nie jest to az tak bardzo wkurzajace bo normalnie dysk siedzi cicho, ale jednak w porownaniu do mojej stare Barki 4 40GB to traktor :lol: Nie wiem jak z glosnoscia w tym Maxtorze, ale jezeli jest cichszy niz Barka to bralbym wlasnie ten Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Witam! U mnie ta barka smiga baaardzo cicho i nie moge o niej zlego slowa powiedziec zrobilem ten tescik i oto wynik: (ten test jest dziwny im wiecej mam rzeczy wlaczonych tym wieksze uzycie CPU - jak to sie ma do dysku to nie wiem) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 WOW 8O Widze ze u ciebie barka wymiata na poczatku testu osiagajac 60mb/s, ale za to mamy podobne wyniki Average - a to chyba sie liczy najbardziej :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 ja oglądałem ostanio gdzieśtesty to barka w wiekszosci wygrywała az pomyślałem zeby se podmienić swojego na jakąs barakudke V i sie teraz coraz poważniej zastanawiam bo ten wdc za cichy nie jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonRedboX Opublikowano 12 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2003 Witam! musze przyznac, ze zanim kupilem ten dysk to mialem dylemat... chcialem kupic Maxtora... ale teraz wiem, ze dobrze wybralem decydujac sie na Seagate'a... od dawna uzywam Seagate'ow i nigdy mnie nie zawiodly... ale ten co teraz mam 7200.7 120GB z 8MB Cache jest rewelacyjny... i naprawde cichy (moze to kwestia egzemplarza - widocznie mam szczescie :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Ujmę tak: Seagate zeszło na psy. Robi dyski, które są wolniejsze od konkurencji (no może nie od samsunga) i najbardziej awaryjne. W mojej 9-letniej przygodzie z komputerami seagaty od barracudy 4 w górę są do d.......y nie mówiąc już o dyskach z serii Uxx. Przerobiłem chyba z 50 awarii. Wszystkim polecam WD. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 eee tam w mojej przygodzie z komputerami, seagate nie sypnal mi sie zaden sam z siebie a mam ich pod swoja opieka kilkanascie :) maxtory i wd tak ale seagate zaden - no jeden sie spalil przez wadliwa kieszen Jak widac to kwestia szczescia albo jego braku I tez sa to barki i seria u ktora moim zdaniem jest najmiej awaryjna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xxx Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 chodzi mi o to zeby dysk był jak najszybszy bo bedzie na Systemie to chyba bedzie to Maxtor Sata bo Wd w tej cenie jest na Ata 100. Dzieki wszystkim za pomoc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TyBiAs Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Ja ma Maxtorka 60gb 2mb cache, no i nie narzekam choc zacichy to on nie jest ;p. A z drugiej strony to czy dysk mieli czy nei to w DUZEJ mierze zalezy od systemu plikow, np na linuksowym reiserFS to dysk jest wogole nelsyszlany, a przy windowsowych Fat'ach czy nfts'ach to mieli az sie mozna zdenerwowac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 moj maxtor 80gb 2mb tak wypadl w hdtach-u . mysle ze niezle :) [/img] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...