phobosq Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 http://www.futuremark.com/community/halloffame/ mozebysmy sobie zrobili nasze Tweakowe wlasne hall of fame tzn. 20 najlepszych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Czemu nie? A może podzielić to na różne kategorie? (np. R9100 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Pomysł niezły, ale widzę kilka zasadniczych problemów: 1. Jak ludziska będą podawać wyniki, to od razu posypią się oskarżenia o "lipę" i wołanie o linki do Compare. Od razu na straconej pozycji stoją ci, którzy nie mają netu podłączonego do compa na którym uzyskali wyniki. 2. Trzeba by sporządzić jakiś model autentyczności wyników testowania. 3. Zdecydowanie przydałby się podział na kategorie kart grafiki. Nie każdego stać na kartę za 2,5k. Tu liczy się umiejętność wyciśnięcia max. z tego co się ma. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 powinno byz "bezwzgledne" top 20 i podzialy na grafy, chodz moim zdaniem po prostu top20 takze sie nada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 top 20 i kazdy podaje wynik razem z linkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAZOR Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Stanowczo wyniki powinno się podzielić według kategorii modeli Kart graficznych i ewentualnie Procków. Wyniki powinny być podawane w podstaci linków do Compare w 3Dmark, oraz własnego krótkiego opisu jak były gręcone zegary grafy/cpu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubasik Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 najlepiej jakby bylo podzielone na 2 glowne kategorie "PLATFORMA AMD / P4" a potem podkategorie "KARTY..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 spoko klimat z tym ze podzial n procki rowniez by sie przydl np ze skokiem co~ 200MHz lub chociaz 500MHz np <500 <1000 <1500 <2000 <2500itd z pentiawkami to sie moge na 3dsmarki scigac na 1900+ z 9,7pro zrobilem wszystkie 2,4 p4 z futuremarka :-D Pozdrawiam 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 A ja mysle zeby zebrac najepsze wyniki na poszczególnych kartach od ludzi na tym forum bez znaczenia na procki tak zeby w kategori kazdej grafy był jeden reprezentant tego forum. To chyba bedzie najlepsze rozwiazanie. Nawiasem mowiąc ja moge spokojnie reprezentowac Tweak.pl w kategorii Ti200 jestem na 21 miejscu . To byloby w/g mnie najlepsze rozwiazanie niech sie dowiedza ze Polak potrafi!!!! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 I może jeszcze zróżnicowanie na AC i WC? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Ale po co wystarczy tylko wybrac reprezentacje Twek.pl z kategorii kategorii grafy np 20 ludzi ktorzy bedą zajmowac najelpsze wyniki na danej karcie graficznej. Ja mam pierwsze miejsce na NVIDIA Vanta i 21 miejscie na Ti200 w klasyfikacji ogolnoswiatowej czyli wszystkie procki [na GF 1 chyba 16 miejscie miauem nie pamietam] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Bez sensu jest dzielenie na kategorie. BO to by wyglądało tak: -procesor P4 -ATi RADEON 9700PRO -RAMY itd I w "hall of fame" mógłby być każdy z forum bo by było tyle kategorii. Moim zdaniem powinno być top20 a obok tego na ile wykręcony sprzęt, grafika i link do futuremarka i tyle. I nie piszcie o zróżnicowaniu cenowym bo to ma być hall of fame a nie lista 200 osób które włączyły 3marka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 inaczej robimy, tak: xxxxx ptk - ktostam xxxxy ptk - ktostam i tak 20 ptk, pierwszy post bedzie edytowany i nie bedzie nastepnych- ktos chce cos dodac- pw i modyfikujemy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 i jeszcze apropo compare- nie kazdy z nas ma bezposrednio linka, np. ja nie moge dac linka do compare a mam dosc przyzwoity wynik 19.x tys... moge dac conajwyzej screena z tabelki z fm jak nie wierzycie- jak ktos mowil, niektorzy nie moga miec wynikow na necie (chociazby nie dzialajaca siec przy duzych fsb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buzzy Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Podzielic na kateogie wzgledem kart czyli poporstu pozbierac najlepsze wyniki z danej karty czyli ustalic kto jest najlepszy na Ti 200 Ti 4200 R9700 itd z kazdej grafy wybrac najlepszego i tyle. Zrobicie co uwazacie za stosowne t otylko moja propozycja Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Podzielic na kateogie wzgledem kart czyli poporstu pozbierac najlepsze wyniki z danej karty czyli ustalic kto jest najlepszy na Ti 200 Ti 4200 R9700 itd z kazdej grafy wybrac najlepszego i tyle. Zrobicie co uwazacie za stosowne t otylko moja propozycjapopieram :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Czy umarłe grafy wchodzą w gre ?? :) mój 9500 non pro byłby pierwszy chyba wśród userów z taką kartą na forum tweaka. Myślę że wystarczy podział na karty graficzne i platformy sprzetowe. W szczególy nie ma się co zagłębic bo po pewnym czasie doszło by do absurdów np podaj to tamto i jeszcze ilość obrotów wiatraka na procesorze :( Mysle ze można powiedzmy dąć nawet top ogólny a póxniej jak kogos interesuje to powiedzmy top 20 na danej karcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 powinien byc "bezwzgledny" top20, bez podzialu na grafy..... jak ktos chce sobie poszukac wg. graf to niech sobie wejdzie na ORB i polooka..... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
finalcell Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 to wiadomo kto bedize w top20 tylko ci co mają $$$ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 juz jest.... na gorze w przyklejonych... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Bez podzialu na karty to bedzie bezsens . Top 20 bedzie wygladal jak parada ludzi z R98009700. A jesli ktos bedzie chcial powalczyc z 91008500titanium to nie ma szans. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 pozniej bedzie reszta wiesz ze na gf4 4200 robia po 20000 ptk ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinus Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 hmm ja z moimi 11,5 kilo nie mam szans, wiec moze daloby sie zrobic top...50 chociazby.... :?: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 berkut dobrze mówi, powinna być bezwzględna lista bez podziału na proc, grafa po prostu niech wygra najszybszy :D:D JA ze swoim konfigiem odpadam n starcie hehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 sinus- dobrze, ty mozesz prowadzic pozostale 30... juz 20 bedzie koszmarem mimo ze to jest top 20 czyli nie powinno sie za czesto zmieniac... pozatym narazie moje 19.6k jest zrobione na zalosnym fx'ie 5800 z ktorego jesli mi nie wyjdzie wymiana na radka 9800 wycisne jkaies 2-3k ptk jeszcze... czekam na wszystkie radki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
viod Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 berkut dobrze mówi, powinna być bezwzględna lista bez podziału na proc, grafa po prostu niech wygra najszybszy :D:D JA ze swoim konfigiem odpadam n starcie hehe Dlatego narazie berkut ma racje zeby poczekac az sie rozkreci ,a pozniej podzielic bo tak to te top 20 bedzie troche monotonne :/ Berkut co do tego ti i 20k to pewnie na freonie i niewiadomo jakim v-modzie ? Bo jesli nie ,to nie uwierze ;P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 jak zgadles ? :mrgreen: zegarki w klimatach 400/800 i dobrze rozkrecone p4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 moze by tak jeszcze zrobic 3dmarka 2003 ? :] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalak Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 Idea hall of fame polega na najwyższych wynikach z forum a nie robienia 100 oddzielnych klas dla posiadaczy gf2, gf3, kyro , 3dfx itd. Będzie top20 najlepszych i tyle Niech nikt nie pisze o kasie bo to nie jest ważne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 13 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2003 to wiadomo kto bedize w top20 tylko ci co mają $$$ wcale nie - jak na razie mieszcze sie tam a za karte dałem 1100 (7miesięcy temu) + chłodzenie 100zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...