Skocz do zawartości
phobosq

3DMark hall of fame

Rekomendowane odpowiedzi

A btw liczy sie najwyzszy wynik bez wzgledu na ustawienia na karcie (mozna sobie przeciez suwakami zmniejszyc jakosc textur w sterach i pare innych rzeczy potweakowac co moze dac kilkaset dodatkowych punktow) czy na ustawieniach default ?

Raczej ciezko (a w zasadzie to niemozliwe) dowiesc, na jakich ustawieniach byl robiony test, wiec chyba licza sie dowolne ustawienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ihmo ja nie widze sensu takiego rankingu bez podziału na grafiki.

Jak wiele osób pisało będzie tylko 20 najbardziej $$$ i oczywiście najbardziej kręcących.

Ja bym polecał tylko podział na grafiki. Co też w sumie nie jest słuszne ale wydaje si ebyć jedynym rozsądnym rozwiązaniem. Zauważmy podaje wyni swojego starego MX440 ale z pamięciami 5ns a niedość że można kupić jeszcze z pamieciami 3.6ns to jeszcze z agp x 8 co zawsze da jakiś przyrost.

Poza tym bezsensowne jest nie podawanie linku do compare. Moim zdaniem to podstawa wiarygosdnego testu. Opócz linku nie potrzebne byłyby screen shoty i inne bajery tylko dokładny opis konfiguracji.

Nie zamulało by dodatkowo forum i nie rozłaziło by sie.

Poza tym w przyszłości jak usunie ktoś zdjęcie z serwera to będzie lipa. A raczej Mad Onion nie usuwa swoich baz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powinien byc "bezwzgledny" top20, bez podzialu na grafy..... jak ktos chce sobie poszukac wg. graf to niech sobie wejdzie na ORB i polooka.....

wiem że chcesz być pierwszy ale to byłoby bez sensu.

Według mnie najlepiej by było wg. kart graficzny i overall czyli wszystkich razem. Tak jak jest na Vr-zone. Z podaniem dokładnego opisu kości pamięci zastosowanych na grafice.

Tzn. podział na konkretne chipy graficzne i w nich wyniki to raczej na forum cięzko by było zrobić lepiej na www.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie forum sie nie nadaje. Stronke zrobic i z e strony odniesienie: jak na seti.

Z wynikami to powinno byc tak jak z rajdami:

jedna glowna tabela (conajmniej 50 wynikow bo troche forumowiczow jest), a do tego grupy zwizane z kartami, bez podzialu na jakies pamieci itp. porostu radeon 9000, radeon 9500, fx5200, itd...

z tym ze powazna kwestia jest podzial tuningowanych kart bo czy radeon 9500 przerobiony na 9700 jest dalej radeonem 9500?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że chcesz być pierwszy ale to byłoby bez sensu

Nie mam szans na 1 miejsce, jest to z gory zalozone z powodu slabosci mojego sprzetu...

z tym ze powazna kwestia jest podzial tuningowanych kart bo czy radeon 9500 przerobiony na 9700 jest dalej radeonem 9500?

Tak jest to dalej 9500 ale "podrasowany"- kupiles go jako 9500 i z opisu nim bedzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem że chcesz być pierwszy ale to byłoby bez sensu

Nie mam szans na 1 miejsce, jest to z gory zalozone z powodu slabosci mojego sprzetu...

Ja tam wiem że ciebie stać na pierwsze. Tzn nie finansowo chociaż tego nie moge wykluczyć bo nie wiem jak tam z kasą ale ...

Złożysz kaskade i hmmm Xtrem BGA Resolving???

Hmmm to ci da w h... i jeszcze troche punktów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Faktycznie forum sie nie nadaje. Stronke zrobic i z e strony odniesienie: jak na seti.

Z wynikami to powinno byc tak jak z rajdami:

jedna glowna tabela (conajmniej 50 wynikow bo troche forumowiczow jest), a do tego grupy zwizane z kartami, bez podzialu na jakies pamieci itp. porostu radeon 9000, radeon 9500, fx5200, itd...

dokladnie :)

pomysl jak z rajdami - overall i klasy (N-ki, oski :P) czyli podzial na karty bez podzialu na sprzet ...

jestem ZA !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezwzgędny TOP20 to norma. Nawet jeśli Berkut będzie nas zawsze przebijac to co z tego ? Przecież ktos musi być najlepszy! A tak swoją drogą, po co robić znowu to samo... przecież juz były zakładane tematy typu "Kto da więcej". Kompletny bezsens zakładać to samo. Ale jak już się upieracie - moje wyniki:

3DMark2001 SE v330 - 14003

3DMark2003 - 1812

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bezwzgędny TOP20 to norma. Nawet jeśli Berkut będzie nas zawsze przebijac to co z tego ? Przecież ktos musi być najlepszy! A tak swoją drogą, po co robić znowu to samo... przecież juz były zakładane tematy typu "Kto da więcej". Kompletny bezsens zakładać to samo.

Tu nie chodzi o zakladanie topicu i kazdy bedzie sie chwalic ale przeciez nikt tego na kartce nie zapisuje. to ma byc osobna strona ze swoistym rankingiem i juz.

Tak jest to dalej 9500 ale "podrasowany"- kupiles go jako 9500 i z opisu nim bedzie...

Tylko ze ja sie z tym zgodzic nie moge. tutaj trzeba zrobic podzial. bo moze byc radek ekstremalnie podkrecony i to jest dalej 9500, ale radek przerobiony na 9700 (z biosem lub nieod tego modelu) nie powinien byc juz kwalifikowany jako 9500 ale 9700. to jak z prockami. moze byc podkrecony thorton na bog wie ile i to bedzie thorton, ale thorton z odblokowanyym cachem jest juz bartonem nie :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Złożysz kaskade i hmmm Xtrem BGA Resolving???

Juz to 1 powinno mi jakies 23k ptk dac na moim sprzecie ale narazie MAM szanse bo np. Lancer nie bawi sie w o/c (tak ekstremalnie ale znajac jego mozliwosci to sie zmieni niedlugo) a jego sprzet moj wciaga nosem, przezuwa i wypluwa....

Nawet jeśli Berkut będzie nas zawsze przebijac to co z tego ?

Nie bedzie, zawsze jestem o klase do tylu jesli chodzi o sprzet, moge sie z wami scigac tylko dzieki chlodzeniu

A tak swoją drogą, po co robić znowu to samo... przecież juz były zakładane tematy typu "Kto da więcej". Kompletny bezsens zakładać to samo.

To jest zupelnie co innego. W "Kto da wiecej" byla kupa chaotycznych wynikow, tutaj w top20 masz po prostu zestaw najwyzszych wynikow i widzisz ile ci brakuje itd. Jakby znalazl sie ktos chetny to mozna to rozdzielic na kategorie, ja nie zamierzam robic nic ponad bezwzgledne top20...

Ale jak już się upieracie - moje wyniki:  

3DMark2001 SE v330 - 14003  

3DMark2003 - 1812

Tutaj nie dajemy wynikow....

pomysl jak z rajdami - overall i klasy (N-ki, oski ) czyli podzial na karty bez podzialu na sprzet ...

To jest dobry pomysl ale moze wpierw zapelnijmy top20 godnymi wynikami ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LOL? PHP jest uzywane do robienia dynamicznych stron... w faq jakos nie widze zastosowania dla tego jezyka...

kufa a ty dalej swoje. ile ty lat masz zeby ci tlumaczyc 2 razy ze faq to jedno ale zrobieni strony to drugie? myslisz ze ktos recznie bedzie obrabial kilka tysiecy wynikow? nie :!: i po to jest to php.

wydaje mi sie ze wyrazne napisalem o co mi chodzi:

tutaj juz mi nie chodzilo o faq ale o sama stronke bo ona najlepiej jakny dzialala na php.

a ty swoje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam wystarczajaco duzo...

Pozatym jakie kilka tysiecy wynikow? To jest "konkurs" nie wykraczajacy poza te forum.

Chyba, ze masz na mysli cos takiego jak na stronie CCR.. kazdy dodaje swoj wynik, podajac dokladne dane itp. Potem ktos go weryfikuje (musi byc link lub ew. screen) i wtedy mozna zrobic dosc latwo dynamiczne statystyki dla poszczegolnych kart itp..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jakie byly zalozenia na poprzedniej stronie? wlasnie ze kazdy podaje bardzo dokladne dane. wiec niech bedzie nawet te 500 wynikow do zweryfikowania to kto to bedzie robil? mam nadzieje ze przeczytales dobrze temat i zrozumiales o co mi chodzi :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poki co w zalozeniach to jest top20...

Zreszta i tak musi byc weryfikacja reczna, ktos musi porownac to co wpisali ludzie ze screenem badz linkiem do compare...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poki co to Berkut napisal ze nic poza top 20 nie zrobi

To jest zupelnie co innego. W "Kto da wiecej" byla kupa chaotycznych wynikow, tutaj w top20 masz po prostu zestaw najwyzszych wynikow i widzisz ile ci brakuje itd. Jakby znalazl sie ktos chetny to mozna to rozdzielic na kategorie, ja nie zamierzam robic nic ponad bezwzgledne top20...

na poprezedniej stronie tez chyba ktos sie podobnie wypowiadal:

Według mnie najlepiej by było wg. kart graficzny i overall czyli wszystkich razem. Tak jak jest na Vr-zone. Z podaniem dokładnego opisu kości pamięci zastosowanych na grafice. 

Tzn. podział na konkretne chipy graficzne i w nich wyniki to raczej na forum cięzko by było zrobić lepiej na www.

chyba nie czytasz uwaznie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakbym mial czas to bym sie tego podjal, nawet jakbym mial to robic recznie.

a tak apropo wynikow to wazne jest tez na jakich sterownikach byly robione testy :!: a jakby bylo w php to kazdy by mogl sobie robic porownanie wydajnosci do konkretnych sterownikow.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko, ze jak juz robic cos takiego to odrazu na bazie sql, bo trzymac wyniki w plikach i to przetwarzac to troche marna robota.. a w bazie to pis of kejk

Jak ktos dysponuje takim kontem to ja od strony technicznej w miare mozliwosci czasowych moge sie tego podjac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...