Pasik Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Dokupiłem do w/w płytki, dysk Seagate 120GB na serial ata. Niestety bios nie widzi tego dysku, nie wiem dlaczego. Czy kanały serial ata są traktowane inaczej aniżeli ide. Próbowałem różnych konfiguracji i nadal nic. Czy w biosie jest jakaś opcja do włączenia kanału serial ata? Dodam że płyta posiada raid sata i tam dysk jest widziany ale i tak to na nic ponieważ posiadam tylko jednego twardziela. Jeśli ktoś już podłanczał jakikolwiek dysk sata proszę o poradę. Ręce opadają, lub poprostu lamerstwo już sam nie wiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 w biosie wlacza sie i wylacza kontroler SATA nie pamietam juz ,ale w biosie raczej nie zobaczy ci SATA ,przy starcie wyswietlana jest tabelka wez instrukcje io sprawdz jak nastawic start z dysku SATA ,jak wszysto jest dobrze podpiete to bedzie dzialac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobex Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Mam taką samą mobo, próbowałem śmiagać na SATA i musi działać. Szybka instrukcja: Wchodzisz do biosu Integrated Peripherals Via SATA IDE RAID robisz [Enabled] i po sprawie. No chyba ze masz dysk walnięty. pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pasik Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 @Cobex masz u mnie taaakiego browara (czyt. jakiego zechcesz). Wszystko chodzi jak w najlepszym porządku. Tą opcję widziałem w biosie lecz myślałem że jest ona odpowiedzialna za raid. :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...