Gość Wintereq Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Witam W niedalekim czasie powinien przyjechać do mnie radiator Zalmana ZM-NB32J. Mam co do niego kilka pytań, czy będzie on pasował na mostek południowy (Southbridge dla anglistów )? Czytałem o tym sporo wczoraj w nocy i doczytałem się, że jedynym wyjściem może okazać się klejenie. Dziwi mnie to bo EPoX dodał dziurki wokół 'SB'? Jak jest u was, najlepiej jakbyście wkleili zdjęcie własnej płyty tutaj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 To moja płyta: orginalny radiator z NB został wrzucony ( po uprzednim podpiłowaniu) na SB. Natomiast na NB siedzi teraz: PS. Dziurki byly koly NB jak i SB :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 8RDA lezy przede mna i widze ze ma dziorki obok SB ,wiec bedzie pasowal lepiej ten smieszny okragly radiator z NB zdjac i zalozyc na SB ,a na NB zalozyc Zalmana jezeli nie bedzie wiataka to lepiej wziac 47 (ten niebieski) ,cena ta sama Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 na 8rda zakladajac ten oryginalny z NB bedziesz go musial troszeczke spilowac bo bedzie haczyl o jeden styk. Natomiast NB32 spokojnie wlezie na SB bez zadnego klejenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qtch Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 ja tez mam tego zalmana, wszystko dobrze dzialalo, az pewnogo ray poczulem smrod :) i patrze do srodka a tam zalmanek sobie wisi beztrosko na jednym zaczepie, a chipset juz ma bombelki na pascie, <span style="color:red;">[ciach!]</span>a! pomyslalem ale po rozebraniu wszystkiego okazalo sie, ze bolce sie wyrobily, powtykalem zapalki i nadal wszystko jest ok, plyta nie ucierpiala, ufff Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 ja na sb wrzucilem tego niebieskiego zalmana, on ma regulowany rozstaw kolkow i jest wyzszy troche od tego w kolorze miedzi, tak sie zastanawiam czy ten orginalny nie zdjac z nb i zalozyc tam drugiego zalmana az tak cienki jest ten orginalny??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 najlepiej będzie jak ten niebieski Zalmana z SB dasz na NB a ten oryginalny z NB wrzucisz na SB... :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 ja tez mam tego zalmana, wszystko dobrze dzialalo, az pewnogo ray poczulem smrod :) i patrze do srodka a tam zalmanek sobie wisi beztrosko na jednym zaczepie, a chipset juz ma bombelki na pascie, <font color="#FF0000">[ciach!]</font>! pomyslalem ale po rozebraniu wszystkiego okazalo sie, ze bolce sie wyrobily, powtykalem zapalki i nadal wszystko jest ok, plyta nie ucierpiala, ufff ghyhyhy... no to masz przynajmniej pewnosc ze mobo na maxa juz wygrzane jest :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jean Luc Picard Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Bez problemu pasuje ten niebieski zalman, tylko załóż oryginalne zaczepy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hotkey Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Czy ten niebieski jest wydajniejszy niż standardowy na NB?? Ja chyba sobie zakupie 2x niebieski, bo FSB 200 che osiągnąć :D Acha, jeszcze jedno, czy pod 8RDA+ podchodzą bloczki wodne?? (znaczy się, tamte otworki są dobrze ustawione??) Wiem, że głupie pytanie, ale chce wiedzieć na 100% zanim wydam kupe kaski :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Czy ten niebieski jest wydajniejszy niż standardowy na NB?? Ja chyba sobie zakupie 2x niebieski, bo FSB 200 che osiągnąć :D Acha, jeszcze jedno, czy pod 8RDA+ podchodzą bloczki wodne?? (znaczy się, tamte otworki są dobrze ustawione??) Wiem, że głupie pytanie, ale chce wiedzieć na 100% zanim wydam kupe kaski :D jest wydajniejszy u siebie na abickau uzywam przy fsb 225 temp NB w idle 22*C max w stress w lato zanotowalem max 27*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Czy ten niebieski jest wydajniejszy niż standardowy na NB?? Ja chyba sobie zakupie 2x niebieski, bo FSB 200 che osiągnąć :D Acha, jeszcze jedno, czy pod 8RDA+ podchodzą bloczki wodne?? (znaczy się, tamte otworki są dobrze ustawione??) Wiem, że głupie pytanie, ale chce wiedzieć na 100% zanim wydam kupe kaski :D jest wydajniejszy u siebie na abickau uzywam przy fsb 225 temp NB w idle 22*C max w stress w lato zanotowalem max 27*C 8O 8O 8O Przeciez Abit NF7-S nie pokazuje temp NB :idea: Chyba ze mierzysz jakos inaczej - zewnetrznym czujnikiem 3 co :?: Czujnik tej temp zlokalizowany jest niedaleko socketa i w zadnym razie nie pokazuje temp NB tylko temp w obudowie z tego co wiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 Czy ten niebieski jest wydajniejszy niż standardowy na NB?? Ja chyba sobie zakupie 2x niebieski, bo FSB 200 che osiągnąć :D Acha, jeszcze jedno, czy pod 8RDA+ podchodzą bloczki wodne?? (znaczy się, tamte otworki są dobrze ustawione??) Wiem, że głupie pytanie, ale chce wiedzieć na 100% zanim wydam kupe kaski :D jest wydajniejszy u siebie na abickau uzywam przy fsb 225 temp NB w idle 22*C max w stress w lato zanotowalem max 27*C 8O 8O 8O Przeciez Abit NF7-S nie pokazuje temp NB :idea: Chyba ze mierzysz jakos inaczej - zewnetrznym czujnikiem 3 co :?: Czujnik tej temp zlokalizowany jest niedaleko socketa i w zadnym razie nie pokazuje temp NB tylko temp w obudowie z tego co wiem... patrz cholera nie zerknalem na to byc moze masz racje :? tak czy owak radiator letniutki zeby nie powiedziec zimny :lol: pzdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2003 [...] a tam zalmanek sobie wisi beztrosko na jednym zaczepie,Tez zakladalem tego zalmana na NB (a ten orginalny na SB) i jak mialem go na tych durnych zaczepach to wystarczyla bardzo mala sila, zeby to wycisnac i zalman odpada.. balem sie ze moze w trakcie pracy dojsc do czegos takiego jak u Ciebie, wiec przykleilem go na stale. A co do pilowania orginalnego radiatorka zeby wszedl na SB to wcale nie trzeba tego robic, wystarczy tylko podoginac odpowiednio 2-3 przeszkadzajace "listki" radiatora i pasuje jak ulał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 mam je na obu mostkach na 8rda+ i nie bylo problemow. przy zakladaniu tego z nb na sb trzeba kombinowac za to, bo jakies gowno jest za blisko i nie chce wejsc bez pilowania Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2003 Czy ten niebieski jest wydajniejszy niż standardowy na NB?? Ja chyba sobie zakupie 2x niebieski, bo FSB 200 che osiągnąć :D Acha, jeszcze jedno, czy pod 8RDA+ podchodzą bloczki wodne?? (znaczy się, tamte otworki są dobrze ustawione??) Wiem, że głupie pytanie, ale chce wiedzieć na 100% zanim wydam kupe kaski :D jest wydajniejszy u siebie na abickau uzywam przy fsb 225 temp NB w idle 22*C max w stress w lato zanotowalem max 27*C 8O 8O 8O Przeciez Abit NF7-S nie pokazuje temp NB :idea: Chyba ze mierzysz jakos inaczej - zewnetrznym czujnikiem 3 co :?: Czujnik tej temp zlokalizowany jest niedaleko socketa i w zadnym razie nie pokazuje temp NB tylko temp w obudowie z tego co wiem... OT: tak Dimek ten czujnik nie jest od NB na 100% to temp systemowa tak jak twierdziles hyhyhy... z przyzwyczajen z Epoxa nawet na to uwagi nie zwrocilem i caly czas bylem przekonany ze to temp. NB :) :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...