zibi322 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 suxxxxxxx. po 2 miechach uzywania barakudy, jak zmienilem chlodzenie na wodne zaczalem slyszec barakude i to jak. chodzi jak startujacy odrzutowiec. poprzednio jak mialem 40GB nieslyszalna byla. potem wiadomo awaria i wymiana na 60GB. na poczatku chodzila cicho ,chociaz glosniej niz 40 (wiadomo 2 talerze a nie jeden) ale to co uslyszalem teraz to skandal. dla majacych barakude4 i chlodzenie powietrzem praca bedzie niezauwazalna, ale dla mnie i innych wodnych maniakow to juz dyskomfort. coz pozostalo mi tylko zrobic chlodzenie wodne b4 (wlasnie zastanawiam sie jak to wykonac) i wpakowac to wszystko do jakiegos dzwiekoszczelnego pudelka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 to chyba jedyne, co ci pozopstalo :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 :arrow: a moze natrafiles na jakis uszkodzony model tej barracudy? prosilbym innych uzytkownikow WC i zarazem posiadaczy barracud o wypowiedzenie sie na ten temat... :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cih Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja mam 80 GB już prawie 2 miesiące co prawda nie mam chłodzenia wodne ale mój DragonOrb jest spowolniony do 3000 obrotów więc prawie go nie słychać nie zuważyłem też żeby moja baracuda chodziła głośniej chba trafiłeś na d**iaty model. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja nie mam chlodznie wodnego , ale na spowolnionym Titanie do 2200 obrotow , zamknietej obudowe dysku nie slychac . Barracuda jest zawieszona a nie polozona w obudowie , bo jak zamontowalem ja normalnie to czuc bylo wibracje talerzy . Wiec albo masz cos nie tak z dyskiem albo masz za dobre ucho :) , nie powiedziales jakie to dzwieki ciebie tak draznia ?? czy praca glowic czy takie delikatne burczenie , bo jezeli to drugie to wez dysk na gumie albo na starej podkladce pod myszke poloz . Kiedys polozylem Barracude luzem tam gdzie cdrom , i tak slucham jak cos napierdziela :) , a wibracje byly naprawde duze , dysk kreci szybko talerzami do tego sa dwa i jezeli chcesz miec super cicho to zrob jak mowie . Pozdrawiam Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marqs Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja mam WC i dwie barracudy ktore sa praktycznie bezglosne. Duzo zalezy od obudowy, bo kiepska blacha przenosi dragania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 prze starcie jest taki cichy gwizd a potem dysk szumi nie wiem do czego to porownac ale szum z 2 sunonow 92x92 i 70x70mm puszczonych na 5V jest mniejszy niz z tej barakudy. zeby mi to wymienili to moge zapomniec, bo juz wymienialem 2 razy barakude 4 40gb a za 3 wzialem ta 60gb, a juz wtedy patrzyli na mnie jak na kombinatora i zlodzieja, a pozatym to nie jest zadne uszkodzenie wiec na 100% nie wymienia :( :x :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja nie mam chlodznie wodnego , ale na spowolnionym Titanie do 2200 obrotow , zamknietej obudowe dysku nie slychac . Barracuda jest zawieszona a nie polozona w obudowie , bo jak zamontowalem ja normalnie to czuc bylo wibracje talerzy . Wiec albo masz cos nie tak z dyskiem albo masz za dobre ucho :) , nie powiedziales jakie to dzwieki ciebie tak draznia ?? czy praca glowic czy takie delikatne burczenie , bo jezeli to drugie to wez dysk na gumie albo na starej podkladce pod myszke poloz . Kiedys polozylem Barracude luzem tam gdzie cdrom , i tak slucham jak cos napierdziela :) , a wibracje byly naprawde duze , dysk kreci szybko talerzami do tego sa dwa i jezeli chcesz miec super cicho to zrob jak mowie . Pozdrawiam Arek xan tak wlasnie zrobilem z pierwsza moja barakuda ale sie straszliwie grzala i byc moze dlatego padla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja nie mam chlodznie wodnego , ale na spowolnionym Titanie do 2200 obrotow , zamknietej obudowe dysku nie slychac . Barracuda jest zawieszona a nie polozona w obudowie , bo jak zamontowalem ja normalnie to czuc bylo wibracje talerzy . Wiec albo masz cos nie tak z dyskiem albo masz za dobre ucho :) , nie powiedziales jakie to dzwieki ciebie tak draznia ?? czy praca glowic czy takie delikatne burczenie , bo jezeli to drugie to wez dysk na gumie albo na starej podkladce pod myszke poloz . Kiedys polozylem Barracude luzem tam gdzie cdrom , i tak slucham jak cos napierdziela :) , a wibracje byly naprawde duze , dysk kreci szybko talerzami do tego sa dwa i jezeli chcesz miec super cicho to zrob jak mowie . Pozdrawiam Arek xan tak wlasnie zrobilem z pierwsza moja barakuda ale sie straszliwie grzala i byc moze dlatego padla Sa inne sposoby ja mam swoja zawieszona w kieszeni od cdromu :) , moze zrobic tylko takie podstawiki na rogi , nie muszisz klasc na calej powierzchni tej podkladki :) . Jaka doklanie masz temp dysku jak podlozysz ta podkladke . A swoja droga watpie zeby np 50 stopni robilo cos zlego z dyskiem , tyle ze sie piec w pokoju robi . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 w danych fabrycznych dopuszczalna bezpieczna temp barakudy to 40*C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nessay Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Też mam tš barracude4 40 gb. Jest cichutka a urzywam jš prawie rok. Raz było głono kiedy dosunołem obudowę do biurka. Ale dysk chodzi super nie ma z nim najmniejszych problemów. Sam sprawdzałem czy jest głona przytykajšć ucho do obudowy dysku. Było cichutko. PoZdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 w danych fabrycznych dopuszczalna bezpieczna temp barakudy to 40*C Zalecana, bo dopuszczalna to chyba 60 ?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 moze, ktos mi to mowil wiec sie nie sprzeczam, poprostu dokladnie nie wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 moze, ktos mi to mowil wiec sie nie sprzeczam, poprostu dokladnie nie wiem Wez sobie wyjmij ta baske i przestaw w inne miejsce i zobacz czy dalej masz taki efekt startu samolotu :) . Pozdrawiam Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 na rece mialem jak startowala i ucho przylozone do niej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 na rece mialem jak startowala i ucho przylozone do niej Oka to ja juz nic nie poradze , ja swojej tez to robilem i troche slychac talerze , ale to jak mam na niej ucho :) . Pozdrawiam Arek . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 kurcze moze poprostu jestem przeczulony na wszelkie szumy teraz, ogolnie jest bardzo cicho a jak zaloze jeszcze obudowe to juz calkiem, obaczy sie jak wroce z wakacji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ja tez jestem przeczulony , i nie lubie jak cos slychac z kompa , wiec postaraj sie jakas imaczej zamocowac Basie :) i napewno bedzie zadowolony . Milych wakacji . A.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Niech mi ktos wytlumaczy kiedy slychac twardy dysk. Czy chodzi Wam o to jak chrupie np. przy kopiowaniu czy wogole slychac jak talerze sie kreca ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 U mnie narazie nie slychac ani jednej BIV, wszystkie kompy maja chlodzenie powietrzne ale bardzo ciche (zmniejszone obroty i wyciszenia). Gwizdy BIV slyszalem na niektorych plytach np. ECS K7S5A u znajomego, dysk wyje strasznie u niego. Co do max temp. BIV to 50C lub 60C mozna sprawdzic na www gdzies :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Niech mi ktos wytlumaczy kiedy slychac twardy dysk. Czy chodzi Wam o to jak chrupie np. przy kopiowaniu czy wogole slychac jak talerze sie kreca ??? Zibiemu chodzilo bardziej o wibracje , i taki nieprzyjemny warkot . A dzwieki Inne o ktorych piszesz, ciezko na dobrze zamocowanym dysku i zamknietej obudowie w BIV zaobserwowac . Pozdrawiam A.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Niech mi ktos wytlumaczy kiedy slychac twardy dysk. Czy chodzi Wam o to jak chrupie np. przy kopiowaniu czy wogole slychac jak talerze sie kreca ??? Zibiemu chodzilo bardziej o wibracje , i taki nieprzyjemny warkot . A dzwieki Inne o ktorych piszesz, ciezko na dobrze zamocowanym dysku i zamknietej obudowie w BIV zaobserwowac . Pozdrawiam A.... Moje oytanie bylo takie dziwne poniewaz jeszcze nigdy nie sluszalem dysku twardego :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Niech mi ktos wytlumaczy kiedy slychac twardy dysk. Czy chodzi Wam o to jak chrupie np. przy kopiowaniu czy wogole slychac jak talerze sie kreca ??? Zibiemu chodzilo bardziej o wibracje , i taki nieprzyjemny warkot . A dzwieki Inne o ktorych piszesz, ciezko na dobrze zamocowanym dysku i zamknietej obudowie w BIV zaobserwowac . Pozdrawiam A.... Moje oytanie bylo takie dziwne poniewaz jeszcze nigdy nie sluszalem dysku twardego :) Kazdy ma jakies problemy w zyciu ;) . A... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaloryfer Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ehhh, zeby tak moja narazie miesieczna Baracuda nie stala sie glosna :? . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xan Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Ehhh, zeby tak moja narazie miesieczna Baracuda nie stala sie glosna :? . Kumpel ma 40 prawie rok i dalej cicho :) wiec sie nie martw . Ja mam narazie dwa miechy i tez oka . Arek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 ja byles swiadkiem padniecia 2 barracud i chyba juz sie nigdy nie przekonam do seagata:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macho Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 ja juz mam długo barracude i nic do niej nie mam jest cicha i nawet sie tak nie grzeje :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Varrol Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Mój IBM też jest dość głośny. Te 7200RPM niestety robi swoje. Ale już niedługo kupuję kieszeń z chłodzeniem do HDD, to wtedy obuduję go korkiem. Niestety za mną dopiero pierwszy krok wyciszania kompa. Przede mną jeszcze wyciszenie zasilacza (wiatraczek coś głośno wyje), wyciszenie HDD, założenie WB na grafę i wyciszenie wiatraczków na chłodnicy. Całe szczęście, że studia zaczynam dopiero od lutego, bo bym się nie wyrobił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mleczyk Opublikowano 18 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2002 Mi jakoś moja barracuda chodzi już 7 miesiecy a przeżyła nawet Fsb155 (właśnie wtedy spaliłem athlona XP 1700 :-() Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...