virtuomaniak Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Bede chyba musial swojego GF oddac do servisu i chce wstawic stara karte graficzna Nvidia TNT2. Czy po wlozeniu do mojego kompa (ten co w podpisie) bedzie dzialalo? Bez zadnych komplikacji? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chris_gd Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 tak powaznie dzialac pewnie bedzie ale rewelki to Ty nie osiagniesz nawet na P4 5ghz bo mysle ze 640x480 to max to ta Riva obsluzy w PES3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Karta musi mieć co najmniej AGPx4 inaczej możesz spalic mobo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Karta musi mieć co najmniej AGPx4 inaczej możesz spalic mobo. przede wwszystkim to karta musi byc zasilana napieciem 1.5V - bo predkosc AGP to drugorzedna sprawa :P a wydajnosc - jezeli to bedzie pelna TNT2 (lub PRO, Ultra) to da sie przezyc :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Karta musi mieć co najmniej AGPx4 inaczej możesz spalic mobo. przede wwszystkim to karta musi byc zasilana napieciem 1.5V - bo predkosc AGP to drugorzedna sprawa :P A takowe ma właśnie AGPx4 czyli specyfikacja AGP 2.0 (jeśli dobrze pamiętam :P ) czyli na jedno wychodzi :P. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 A takowe ma właśnie AGPx4 czyli specyfikacja AGP 2.0 (jeśli dobrze pamiętam :P ) czyli na jedno wychodzi :P. nie chce pisac ze BYLO ale BYLO i to kilka razy - nie kazda karta AGP x4 jest zasilana 1.5V :P nie mozna stawiac znaku = miedzy AGP x4 a AGP 2.0 :!: nawet podawalem link do spisu takich kart - jedna z nich to "wczesny" Matrox G400 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 kurka ja nie wiem jaka to jest TNT2 :D W menedzerze pisze takie cos : Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 kurka ja nie wiem jaka to jest TNT2 :D W menedzerze pisze takie cos :... no to (raczej) pech (nie tylko wydajnosciowy) :( http://www.anandtech.com/guides/viewfaq.html?i=82 sprawdz jeszcze (jezeli plyta w ktorej teraz siedzi ta grafika pozwala) w BIOS'ie w zakladce od monitoringu parametr VAGP (lub podobnie nazwany) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Trafiłeś chyba najgorzej jak można - jest to Riva TNT2 Vanta, krótko mówiąc Riva TNT 2 z obciętą o połowę magistelą danych i najsłabszych z serii zegarach. Obawiam się jednak, że możesz spalić port AGP. Jak dla mnie ta karta pracuje na AGPx2 i zasilana jest napięciem 3,3V. Na twojej płycie jest złącze AGPx4/x8 i współparacuje z kartami zasilanymi napięciem 1,5V. Spotyka się jednak Rivy TNT 2 pracujące na AGPx4 - np. Diamond V770. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 ...Spotyka się jednak Rivy TNT 2 pracujące na AGPx4 - np. Diamond V770. tylko trzeba zworki zalozyc zeby bylo 1.5V :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Eeee to chyba nici z przelozeniem tej karty :| bede musial miec kompa wylaczonego :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 Od biedy jakąś grafike na PCI poszukaj. Nie pograsz, ale do WWW, czy GG bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 wiem ze creative riva2 m64 lazi na agpx4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 nie znam nikogo kto raczej ma jakas nie uzywana grafe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 18 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2003 wiem ze creative riva2 m64 lazi na agpx4jak tu sie nie wnerwic :evil: co z tego ze AGP x4 ma byc jeszcze 1.5V - bo sama szybkosc transferu guzik mowi :!: nie znam nikogo kto raczej ma jakas nie uzywana grafekup za 10-15zl np ATI MACH64 2MB albo S3 Virge 4MB - obie na PCI i nie kombinuj :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...