Skocz do zawartości
virtuomaniak

Wymiana grafy na gorsza :(

Rekomendowane odpowiedzi

Karta musi mieć co najmniej AGPx4 inaczej możesz spalic mobo.

przede wwszystkim to karta musi byc zasilana napieciem 1.5V - bo predkosc AGP to drugorzedna sprawa :P

a wydajnosc - jezeli to bedzie pelna TNT2 (lub PRO, Ultra) to da sie przezyc :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Karta musi mieć co najmniej AGPx4 inaczej możesz spalic mobo.

przede wwszystkim to karta musi byc zasilana napieciem 1.5V - bo predkosc AGP to drugorzedna sprawa :P

A takowe ma właśnie AGPx4 czyli specyfikacja AGP 2.0 (jeśli dobrze pamiętam :P ) czyli na jedno wychodzi :P.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A takowe ma właśnie AGPx4 czyli specyfikacja AGP 2.0 (jeśli dobrze pamiętam  :P ) czyli na jedno wychodzi :P.

nie chce pisac ze BYLO ale BYLO i to kilka razy - nie kazda karta AGP x4 jest zasilana 1.5V :P

nie mozna stawiac znaku = miedzy AGP x4 a AGP 2.0 :!:

nawet podawalem link do spisu takich kart - jedna z nich to "wczesny" Matrox G400 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurka ja nie wiem jaka to jest TNT2 :D

W menedzerze pisze takie cos :...

no to (raczej) pech (nie tylko wydajnosciowy) :(

http://www.anandtech.com/guides/viewfaq.html?i=82

sprawdz jeszcze (jezeli plyta w ktorej teraz siedzi ta grafika pozwala) w BIOS'ie w zakladce od monitoringu parametr VAGP (lub podobnie nazwany)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trafiłeś chyba najgorzej jak można - jest to Riva TNT2 Vanta, krótko mówiąc Riva TNT 2 z obciętą o połowę magistelą danych i najsłabszych z serii zegarach.

Obawiam się jednak, że możesz spalić port AGP. Jak dla mnie ta karta pracuje na AGPx2 i zasilana jest napięciem 3,3V. Na twojej płycie jest złącze AGPx4/x8 i współparacuje z kartami zasilanymi napięciem 1,5V. Spotyka się jednak Rivy TNT 2 pracujące na AGPx4 - np. Diamond V770.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze creative riva2 m64 lazi na agpx4

jak tu sie nie wnerwic :evil: co z tego ze AGP x4 ma byc jeszcze 1.5V - bo sama szybkosc transferu guzik mowi :!:

nie znam nikogo kto raczej ma jakas nie uzywana grafe

kup za 10-15zl np ATI MACH64 2MB albo S3 Virge 4MB - obie na PCI i nie kombinuj :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...