Skocz do zawartości
S.Youth

gf 4ti 4200 msi poszarpany obraz .....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem z moja grafa (gf4200 128mb z komputronika) a mianowicie w niektorych rozdzielczosciach i odswiezaniach obraz jest caly poszarpany w innych zas dziala ok.

Nie jest to wina monitora (sprawdzalem na 2) ani komputera (wsadzalem do drugiego i jest to samo)

U mojej siostry jak wsadze do niej karte i ustawie agp 2x to problem znika ale jak ustawie 4x to jest to samo - mnie to nie ratuje bo moja plyta nie obsluguje agp 2x

Fast writes disabled/enabled nic nie daje.

Sprawdzalem na detonatorach 45xx i forceware 52xx

oraz na win98 i xp

Karta poza tymi objawami sprawuje sie dobrze nic sie nie wiesza gry dzialaja :/.

Przestawienie w detonatorach sposobu odswierzania na fixed aspect ratio czy jakos tak powoduje jedynie to ze obraz szarpie sie w innych rozdzialkach i przy innym odswierzaniu

U mnie najbardziej kaszani sie przy 640x480 i 100 hz

800x600 i 120 hz

przy rozdzialce ktorej na codzien uzywam czyli 1024x768 przy 100 hz jak sie przyjze dokladnie to tez jest ten efekt ale bardzo slaby tzn tak jakby sie iskrzyly delikatnie krawedzie czcionek ....

Nie jest to wina pamieci na grafie bo zrzut ekranu jest poprawny raczej ramdac albo cos innego

Uzytkownicy tej karty mozecie sprawdzic czy u was jest to samo ???

I kolejne pytanie jak jest z gwarancja u komputronika czy dostarczam sprzet na wlasny koszt ??? (pewnie tak) ale czy moge np wyslac poczta i czy oni odsylaja go juz na swoj koszt czy tez ja za to place :/

A moze ma ktos pomysl jak to zrobic ....

A i jeszce jedno karta nie byla krecona bo nie mialem na to ostatnio czasu - caly czas pracowala na nominale

A to zdiecie obrazu jak to wyglada :/ tyle ze ten obraz caly czas miga -

Acha te poziome paski to akurat od odswiezania :) nomalnie ich nie widac tylko na zdieciu wyszly

http://picserver.student.utwente.nl/getpicture.php?id=496282

help !!!

I jeszcze jedno - microstar chyba za wszelka cene chce utwierdzic mnie w przekonaniu ze jest beznadziejna firma - mialem mniej problemow z ecsami niz z microstarem :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MASAKRA...

Karta jak nic uszkodzona- Ameryki chyba nie odkryłem  :D

tez tak mysle ale boje sie ja wysylac bo nie we wszystkich rozdzialkach sie to dzieje u mnie akurat przy tych 2 jest to bardzo widoczne :/ i przy tych 2 odswierzaniach na innych dziala ok :/

I co gorsza w servisie moga ja wsadzic na jakas plyte z agp x2 i tez nie bedzie problemu a mnie obciaza kosztami servisowania...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MASAKRA...

tez tak mysle ale boje sie ja wysylac bo nie we wszystkich rozdzialkach sie to dzieje u mnie akurat przy tych 2 jest to bardzo widoczne :/ i przy tych 2 odswierzaniach na innych dziala ok :/

I co gorsza w servisie moga ja wsadzic na jakas plyte z agp x2 i tez nie bedzie problemu a mnie obciaza kosztami servisowania...

A nie próbowałeś na jakichś starszych sterowanikach? Albo na oryginalnych sterach karty?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MASAKRA...

Opisz BARDZO dokladnie problem i zaznacz tlustym drukiem momenty gdy to sie dzieje, mozesz tez dolaczyc ten zrzut ekranu. Ja mialem juz pare nietypowych problemow, jak je dokladnie opiszesz to serwisanci zazwyczaj sprawdzaja w tych samych warunkach i bedzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...