tomek0077 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Mam zamiar kupić sobie troszkę części i potrzebuje fachowej opini a więc: Płyta główna - zastanawiam się czy Abita czy epoxa ? Jakie modele ? Procesor - z tego co wyczytałęm na forum to 2500 Barton... Karta muzyczna - Audigy 2 czy <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 1 - jest jakaś odczuwalana różnica ? Proszę o rade i opinie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 bierz abita NF7-S on ma saundstorma wiec audigy nie bediesz potrzebowal a co do procka to oczywiscie ze bartonik :P pozdr :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matilde Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 1. Abit NF7-S lub Epox 8RDA+ rev.2.1 2. Bartek 2500+ 3. Nie ma sensu płyty w pkt.1 mają SS. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0077 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Teraz mam dylemat czy Abit NF7-S czy Epox 8RDA+ rev.2.1.... A procek najlepiej z jakimi oznaczeniami <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> (które można obecnie dostać)... ? Bo tej z serii super podkręcalnych już nie dostane... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Epoxa 8RDA+ mialem i fajnie mozna na nim krecic - duzy zakres napiecia, abit jest firmowka preferowana przez wielu wiec musisz zadecydowac. Dodam tylko ze EPOX jest na chipsetach nVidii ktora nie chce wspolgrac z AC97 wiec jesli chccialbys korzystac z muzy na pokładzie to moze byc problem testowalismy 2 plytki na nVidii i to samo (dzwiek zwalnia 4x). Z drugiej strony podobno nForce jest energetycznym gejzerem dla sprzetu. Procesor...barton napewno dobry poniewaz ma 512 na L2 ale doszly mnie sluchy ze srednio sie kreca. Ja w tej chwili smigam na Athlonie 1800+ xp wykreconym na 2,3ghz a pojdzie na 2,5 co bedzie rekompensowalo mniejszy cache a cena jest znacznie nizsza. Tylko moze byc problem z dostaniem 1800+. Przemysl i zadecyduj. Na dniach bede testowal bartona wiec postaram sie dorzucic jakas opinie na jego temat... A na kartach dzwiekowych sie nie znam :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Czy oby na pewno 8RDA+ ma pełnego SS?? Niby ma MCP-T, ale nigdzie się nie chwalą możliwościami kodowania do AC3 ani nigdzie nie znalazłem litaralnie napisanego, że ma Sound Storm. Lista płyt, które na 100% mają pełnego SS (ale niektóre pomimo braku certyfikatu mają pełny SS, czyli mostek południowy MCP-T, więc nie jest to kompletna lista): http://www.nvidia.com/object/motherboards.html IMO wybierać należy z (przy bezkompromisowym podejściu - jakość na maxa): NF7-S (wadą może być wyjście optyczne) A7N8X Deluxe (rev. 2) 7NJS Ultra ZENITH (nie ma certyfikatu, ale ma MCP-T i jest dosyć droga, ale wyposażenie i możliwości powalają). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0077 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 8RDA+ raczej nie wezmę.... zastanawiam się między: 8RDA3+ 8RDAG Abit NF7-S (v.2.0) ASUS A7N8X Deluxe (rev. 2) Abit nie ma dziurek wokoło socketa :( Ale ma przejściówke z Serial na ATA Asus jest drogi a wydajność porównywalna z Abitem Epox ma wydajność gorszą od Abita i Asusa jak wynika z niejednych testów... 1. Co ODRADZACIE i POCECACIE i dlaczego ?? 2. Jeśli podłacze dysk ATA do serial-ATA poprzez przejściówke to jest jakaś różnica w wydajność ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Czy oby na pewno 8RDA+ ma pełnego SS?? Niby ma MCP-T, ale nigdzie się nie chwalą możliwościami kodowania do AC3 ani nigdzie nie znalazłem litaralnie napisanego, że ma Sound Storm. Lista płyt, które na 100% mają pełnego SS (ale niektóre pomimo braku certyfikatu mają pełny SS, czyli mostek południowy MCP-T, więc nie jest to kompletna lista): http://www.nvidia.com/object/motherboards.html IMO wybierać należy z (przy bezkompromisowym podejściu - jakość na maxa): NF7-S (wadą może być wyjście optyczne) A7N8X Deluxe (rev. 2) 7NJS Ultra ZENITH (nie ma certyfikatu, ale ma MCP-T i jest dosyć droga, ale wyposażenie i możliwości powalają). jaka wada?? :lol: chyba zaleta :P Jeśli podłacze dysk ATA do serial-ATA poprzez przejściówke to jest jakaś różnica w wydajność ?nie bedzie roznicy wydajnosci z ...ATA133 prawdziwe SATA na socketA ma tylko VIA VT8237 ,czyli plyty na KT600 najlepszy przedstawiciel gatunku Abit KV7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przeciwnik Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 8RDA+ raczej nie wezmę.... zastanawiam się między: 8RDA3+ 8RDAG Abit NF7-S (v.2.0) ASUS A7N8X Deluxe (rev. 2) Abit nie ma dziurek wokoło socketa :( Ale ma przejściówke z Serial na ATA Asus jest drogi a wydajność porównywalna z Abitem Epox ma wydajność gorszą od Abita i Asusa jak wynika z niejednych testów... 1. Co ODRADZACIE i POCECACIE i dlaczego ?? 2. Jeśli podłacze dysk ATA do serial-ATA poprzez przejściówke to jest jakaś różnica w wydajność ? Abit nie ma otworów koło socketa ? mam na biurku abita nf7-s i teraz patrze się na niego ma dziury jak ch uj !!! :) No fakt epox jest miej wydajny o 2 fps :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0077 Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Abit nie ma otworów koło socketa ? mam na biurku abita nf7-s i teraz patrze się na niego ma dziury jak ch uj !!! :) To dziwne bo patrze na zdjęcie na stronie abita i nie ma dziur wokół http://www.abit-poland.com/gfx/prod/mb/soc...a/nf7-s_500.jpg Czyli co brać ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Abit nie ma otworów koło socketa ? mam na biurku abita nf7-s i teraz patrze się na niego ma dziury jak ch uj !!! :) To dziwne bo patrze na zdjęcie na stronie abita i nie ma dziur wokół http://www.abit-poland.com/gfx/prod/mb/soc...a/nf7-s_500.jpg Czyli co brać ?? czlowieku kazdy Abit oprocz NF7 v1.X ma otwory jak juz masz brac nf2 i masz kupe szmalu to NF7-S bedzie najlepsze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek0077 Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 A procek najlepiej z jakimi oznaczeniami <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> (które można obecnie dostać)... ? Bo tej z serii super podkręcalnych już nie dostane... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tycjan Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Jak dobrze poszukasz to moze dostaniesz. Sprobuj w jakichs sklepach na zadupiu. Albo na Allegro.pl . Ja polecam Athlona 1800+ XP z serii stepping B0...sam mam i kreci sie jak zloto - teraz smiga na 2,3 ghz a jak znajde sposob jak podbic jeszcze bardziej napiecie to pojdzie wyzej bo na inne mobo poszedl na 2,4 a na 2,5 mu brakowalo V - moze kiedys znajdziemy taka mobo ktora pokaze co ten proc potrafi :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...