lukasrz Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Jest sobie taka płytka i następujące objawy: 1.Zaraz po instalacji Xp-eka wywala przy uruchamianiu jakieś błędy,uszkodzone pliki. 2.Podczas kopiowania z partycji na partycjie, pliki kopiowane są wooolno. 3.Przy odtwarzaniu muzy z cedeka nagle restart.-przy tracku nr2 4.Przy testowaniu napedów osiagi sa zaniżone wykres odczytu leci po chwili w dół. Co moze byc uszkodozne wg was??, pan informatyk przyszedł do dziewczyny (komp dziewczyny kumpla) i powiedział - PŁYTA GŁÓWNA JEST USZKODZONA jakby był jasnowidzem :lol: oczywiscie niejest wykluczone że jest ona padnieta. Komp od poczatku podobno nie chodził za wesoło a teraz nieda sie pracować, odrazu po instalacji XP wywala błędy przy uruchamianiu. Dodam że podobno jak komp był zawieziony do serwisu to wszystko było dobrze :lol: Przypuszcenia mam rózne moze pada RAM , moze płyta a może kontroler IDE albo tasiemki IDE sa uszkodzone a może cośz procem a nóż widelec :lol: (kochany intel :wink: ) No i teraz niby sam sobie odpowiedzialem na pytanie ale może ktoś z was miał już taki problem z tą mobo ?? Asus 845PE + P4 2,66 +512MB Kingston w 1 kości , dysk Seagate chyba 80GB zasilacz niewiem jaki ale podobno napiecia są w normie i temperatury też podobno OK , zaleciłem test pamiątek -Memtestem do tego cachemem i Super PI (komp zaplombowany) ( w serwisie twierdza ze wszystko jest sprawne) P.S niemiałem możliwości siedzenia przy kompie i możliwości szukania usterki, problem dosyć prosty do wykrycia kwestia myśłe 1-2godz no ale zdalnie tego nei zrobie a dziewczyna woli żeby kompa sprawdzał "informatyk" i goście z serwisu którzy zawsze twierdzą ze wszystko jest sprawne :lol: Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Zadek Opublikowano 20 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2003 Zakładam, że INF'y intela są wgrane :lol: Sprawdźcie jaką jest wersja biosu - po wgraniu jednrgo z beta-biosów też pojawiały mi się bluescrean'y i ogólnie komp chodził jak łajza. W innym wypadku może to być wina pamięci lub zwyczjnie ustawień w biosie. nie bez znaczenia jest też pewnie wizyta w serwisie - z tamtąd żaden komp nie wraca w pełni sprawny :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 21 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2003 Ale komp na poczatku chodził znośnie dopiero po jakimś czasie takie chece sa, a w biosie nic niebylo zmieniane od początku a ja sie do tego kompa narazie nie dotykałem pewnie jak w serwisie kopnął ich w d.. to pewnie wezme sie za niego :lol: ale coś mi tu sie wydaje że to hdd jest rąbnięty albo kontroler IDE - wszystko na to wskazuje. Zobaczymy. Dzieki !! Pozdr. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...