Skocz do zawartości
lukasrz

Asus 845PE-walnięta??

Rekomendowane odpowiedzi

Jest sobie taka płytka i następujące objawy:

1.Zaraz po instalacji Xp-eka wywala przy uruchamianiu jakieś błędy,uszkodzone pliki.

2.Podczas kopiowania z partycji na partycjie, pliki kopiowane są wooolno.

3.Przy odtwarzaniu muzy z cedeka nagle restart.-przy tracku nr2

4.Przy testowaniu napedów osiagi sa zaniżone wykres odczytu leci po chwili w dół.

Co moze byc uszkodozne wg was??, pan informatyk przyszedł do dziewczyny (komp dziewczyny kumpla) i powiedział - PŁYTA GŁÓWNA JEST USZKODZONA jakby był jasnowidzem :lol: oczywiscie niejest wykluczone że jest ona padnieta.

Komp od poczatku podobno nie chodził za wesoło a teraz nieda sie pracować, odrazu po instalacji XP wywala błędy przy uruchamianiu.

Dodam że podobno jak komp był zawieziony do serwisu to wszystko było dobrze :lol:

Przypuszcenia mam rózne moze pada RAM , moze płyta a może kontroler IDE albo tasiemki IDE sa uszkodzone a może cośz procem a nóż widelec :lol: (kochany intel :wink: )

No i teraz niby sam sobie odpowiedzialem na pytanie ale może ktoś z was miał już taki problem z tą mobo ??

Asus 845PE + P4 2,66 +512MB Kingston w 1 kości , dysk Seagate chyba 80GB zasilacz niewiem jaki ale podobno napiecia są w normie i temperatury też podobno OK , zaleciłem test pamiątek -Memtestem do tego cachemem i Super PI (komp zaplombowany) ( w serwisie twierdza ze wszystko jest sprawne)

P.S niemiałem możliwości siedzenia przy kompie i możliwości szukania usterki, problem dosyć prosty do wykrycia kwestia myśłe 1-2godz no ale zdalnie tego nei zrobie a dziewczyna woli żeby kompa sprawdzał "informatyk" i goście z serwisu którzy zawsze twierdzą ze wszystko jest sprawne :lol:

Pozdro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zakładam, że INF'y intela są wgrane :lol:

Sprawdźcie jaką jest wersja biosu - po wgraniu jednrgo z beta-biosów też pojawiały mi się bluescrean'y i ogólnie komp chodził jak łajza.

W innym wypadku może to być wina pamięci lub zwyczjnie ustawień w biosie.

nie bez znaczenia jest też pewnie wizyta w serwisie - z tamtąd żaden komp nie wraca w pełni sprawny :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale komp na poczatku chodził znośnie dopiero po jakimś czasie takie chece sa, a w biosie nic niebylo zmieniane od początku a ja sie do tego kompa narazie nie dotykałem pewnie jak w serwisie kopnął ich w d.. to pewnie wezme sie za niego :lol: ale coś mi tu sie wydaje że to hdd jest rąbnięty albo kontroler IDE - wszystko na to wskazuje. Zobaczymy. Dzieki !!

Pozdr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...