Torwald Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Mam dylemat...uzbieralem troche kasy i teraz nie wiem na co ja wydac... Przydalyby mi sie lepsze glosniki, myszka optyczna bezprzewodowa, moze wiecej ramu... Moze wy mi cos doradzicie... To no co kupic ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopo Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 ja bym na Twoim miejscu kupił jeszcze 256 Mb ramu + jakaś fajna mycha :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 hmm... może ktoś się ze mną nie zgodzi, ale ja bym zmienił tego Durona... na jakiegoś Athlona... A jak nie.... to RAM i puscisz sobie w Dualu :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Z tym ze ramy mam na 266MHz a przydalyby sie szybsze. A "fajne" 512-ki sa ok 400zl wiec tylko na to by mi styknelo (chyba ze ktos by kupil ode mnie te 256 266MHz) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vengeance Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 jak dobrze pujdzie to starczy na AXP 1700+ ( o ile znajdziesz) i troche ramcu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
storm Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 a ja bym sprzedal tego durona i wziol bartonika 2,5 :) i do tego kostke TwinMOSa pc3200 na Mtecach :P pozdrr :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Ten Duron nie jest taki zly... Spokojnie kreci sie do 1900MHz bez zmiany napiecia... Kupilem go po tym jak padl mi Duron 1,2 wiec narazie mi wystarcza... A co do Duala...na nForce podobno nie ma takiego przyrostu wydajnosci..cos ok. 3-4% wiec nie wiem czy warto. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adas Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Durona nie zmieniaj nie opłaca sie przecierz to nowy procek!!!! A fajne pamięci 512 można kupić na allegro w przedziale 279( no name) 340( kingston) Dokup pamięci! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Jak dobrze się orientuje to Athlon ma więcej cache, niż Duron i czytałem, że cache dużo daje, dlatego tez zaproponowałem ci nowy procesor. Jak nie chcesz Procka, to sprzedaj te swoje ramy i bierz 2x256 Mb ram Pc 3200. Co do wydajności to ci nie powiem czy to bedzie 5% czy 15%, ale napewno ten twoj dureń pójdzie trochę wyżej się podkręci. Jak nic ci z tego nie pasuje, to sprzedaj swojego Radeona 9100 (300 zł powinnes dostać), wtedy będziesz miał 700 zł i juz jakąś porządna karte graf. kupisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaZi Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 nie kupuj nowego procka, na twoim miejscu wolalbym ramki dokupic a proca pozniej :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Z podpisu widzę, że ten Duron nie jest najmocniejszy... 1,6MHz to nie za dużo :D :P ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 mikaelus a widziales co pisalem wczesniej ? On sie kreci do 1,9GHz bez zmiany napiecia, dalej narazie nie probowalem, ale na 2,1 - 2,2 pewnie pojdzie. Chyba zmienie ramy bo 156 to teraz troche malo, a na dodatek mam 266MHz... W takim razie jakie ramy (firma/2x256 czy 1x512/sklep) polecacie ? Nigdy w ram'ach sie nie orientowale, wiec licze na was. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 rzeczywiscie jakis slaby ten duron 1600 Hz = 1.6 kHz =0.0016 MHz - teraz kalkulatory maja mocniejsze proce ale skoro kreci sie do 1.9 GHz to niezle 118750000% wzrostu zegara - respekt 8O kup sobie ramu ,sprzedaj mi 256mb za 100pln i na myszke bedziesz mial Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackul Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 W takim razie jakie ramy (firma/2x256 czy 1x512/sklep) polecacie ? Nigdy w ram'ach sie nie orientowale, wiec licze na was. Patrząc ile masz kasy to 2x256 Mb RAM TwinMos albo Kingston; z wskazaniem na te pierwsze :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loloferrari Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 kup bartona 2500+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Torwald Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Jesli jeszcze ktos rzucilby jakims adresem sklepu z dobrymi cenami to bylbym wdzieczny (najlepiej sklepu w Wa-wie, to bym sie osobiscie przeszedl). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...