Skocz do zawartości
Grinch

Wytrzymalosc chipsetu :o [Epox8rda+]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Ciekawa historia mi sie wydazyla. Od dwoch dni zauwazylem czeste zwisy podczas grania w countera. Troche bylem zdziwiony, myslalem ze to przez podkrecona grafie i napiecia, wiec ja troche odkrecilem. No to w sumie nic nie dalo... wiec otworzylem bok budy niezagladajac do srodka (niechcialo mi sie), dzieki temu zwiecha byla kilka minut pozniej ;]

Dzis, ze jest sobota to wzialem sie za sprzatanie. Pierwsze co to komp. Odpinam kabelki i patrze, a tam moj wspanialy Zalman NB32J na NB sobie zwisa na jedym zaczepie :] Chwila zastanowienia, sobie mysle zajebiscie kolki sie wyrobily. No ale olac kolki co z chipsetem... A on jak nowy pasta ACIII troche brudna od kurzu, zero przypalenia wszystko jak nowe. FSB ciagle bylo 200Mhz vcore dla chipsetu 1.6V. Wedlug mnie teoretycznie ten chipset powinien byc spalony albo przynajmniej lekko podjarany... mi sie wydaje ze gdyby to byla rev A2 lub A3to juz bylo by pooo naszczescie jest to C1 i nadal dziala.... Podsumowujac, chipset dzialal bez radiatora przez 2 dni z taktowaniem magistrali 200Mhz, jak dla mnie to niezle :o

Dla tych co zmieniaja chlodzenie na swoich Epoxach proponuje aby orginalne kolki zalozyc na Zalmana bo po czasie te nieorginalne sie wyrabiaja... i ktos juz moze miec mniej szczescia niz ja :roll:

Pozdrowka ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOze w przypadku ASIII to jest tak jak mowisz, z pasta titana mialem troche inaczej, strasznie sie podjarala jak puscilem P133 bez radiatora :D

Ja mam zwykla paste silikonowa typu H i mam na tubce napisana temperature pracy od -40 do 260 stopni wiec raczej ciezko ja przyjarac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MOze w przypadku ASIII to jest tak jak mowisz, z pasta titana mialem troche inaczej, strasznie sie podjarala jak puscilem P133 bez radiatora :D

w srebrnym Titanie mogl ci jedynie silikon odparowac i zostaly kanalki

moze i strasznie wyglada ,ale pascie nic nie jest ,dalej dziala

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...