TanneR Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 No to już wróciłem z Władysłąwowa :mrgreen: A teraz na powarznie 8) Pora powrócić do tematu . Zamierzam niedługo zamówić od mate blok wodny i pompkę. Jednak samo WC mi nie wystarczy i postanowiłem kupić jeszcze peltiera. (Ci, którzy czytali wcześniejszy post zapewne wiedzą) No i mam dwa pytania: 1. Czy opłaca się ładować kasę w peltszaka 68W (plus ten cały zestaw)?? 2. Czy jest możliwość, że zacznie mi się skraplać para wodna na procu??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 1 - IMHO nie warto (120W jak juz) 2 - Zaizoluj pasta silikonowa i pianka do ocieplen, rurki tez mozna i spox Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TanneR Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 1 - IMHO nie warto (120W jak juz) 2 - Zaizoluj pasta silikonowa i pianka do ocieplen, rurki tez mozna i spox Czyli będzie się skraplać :cry: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 ja na swoim celku ja mi zawisl i rozebralem wszystko znalazlem wode po jego spodniej czesci!!!!!!!!!! trzeba chyba do socketa wsadzic kawalek gombki teraz nie odpowiem poniewaz proc nie przetrwal tego a mam tylko peltka 74W widzialem ze niektorzy jeszcze laduja jakis silikon w socketa tam gdzie nozki od proca wchodza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 Intele maja znacznie lepiej rozwiazana sprawe odprowadzania ciepla no i wydzielaja go mniej. Dlatego do schlodzenia Inteli peltier sprawuje sie niezle. Jezeli chcesz chlodzic procki AMD to zdecydowanie musisz sie zaopatrzyc w coopershima i coldplate. Przy peltku 68 W szczerze watpie zeby udalo CI sie zejsc zdecydowanie ponizej temperatury otoczenia tak zeby wystapilo juz zjawisko kondensacji pary wodnej. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 1 - IMHO nie warto (120W jak juz) 2 - Zaizoluj pasta silikonowa i pianka do ocieplen, rurki tez mozna i spox Czyli będzie się skraplać :cry: :?: na 68 w napewno nie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 19 Lipca 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2002 a przypomnialo mi sie u mojego qmpla co ma duronia 1000 zalozylem mego peltka 74w z coold plate jak zawsze i po odpaleniu na 1333 mial 15 st a pozniej to padl mu zasilacz byl kiedys posta na ten temat chyab "ogien i iskry" u siebie zauwazylem ze im dluzej peltek chodzi tym lepiej sie sprawuje jakos to bylo ze on sie powoli rozkreca az do maksymalnego poboru pradu i ten jego 200W zasilacz padl przy 15 stopniach duren to byl 1000 Morgan na 1333 wiec nie bylo zje zroboine Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...