GuC!o^ Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 siema... mam następujący problem... że kiedy gram se w jakieś gry to w pewnym momencie wyskakuje błąd windowsa , później blue screen i tylko reset ! dzieje sie to tylko w grach ! co dziwne kiedy zmniejszyłem fsb proca na 100mhz to gry przestały sie zawieszać :evil: no to wtf ? sprzęt nie podkręcany ! żeby komp sie zawieszał na fabrycznym fsb ? :evil: a może to dlatego że chłodzenie jest standardowe i temp proca non stop 55C !! pomocy !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
C3buś Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 może nie będę oryginalny, ale jaki zasilacz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 tracer 400W... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 hmm, to chyba mamy winnego. Miernik w dłoń i zmierz jak wyglądają napięcia pod obciążeniem. Żadnych programów monitorujących, TYLKO miernik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 nie znam sie za bardzo więc spisałem jak leci :lol: vcoreA : 1,60V vcoreB : 1.80V +3,3V : 2,78V +5V : 4,95V +12V : 12,95V -12V : -13,19V -5V : -5,70V +5VSB : 5,56V VBAT : 3,17V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 jeżeli za słaby to czy ten by wystaczrył ? http://allegro.pl/show_item.php?item=17768900 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Jeżeli to są wartości z miernika to Twoja zasiłka zdycha +3,3V i +12V są do d**py, ujemne też niezbyt. Jeżeli to wartość z programu monitorującego (a tak przypuszczam) to natychmiast sprawdź je miernikiem, wszystko wskazuje na to, że zasilacz poważnie niewyrabia. Zasilacze marki Q-tec sobie odpuść. 400W to on chyba bierze z sieci jak ma zwarcie ;) po czym odpływa w niebyt razem z resztą kompa. Q-tec to marka równie "solidna" jak condongen. Jak masz wydać 150 zeta na shit jak Qtec to lepiej wydaj 200 na chiefteca 360W. edit: ależ ortografa zapodałem :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GuC!o^ Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 a co powiesz o tym ? http://allegro.pl/show_item.php?item=18129336 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
japa Opublikowano 22 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2003 Zanim kupiłem swój zasilacz śledziłem dość szczególowo Tweaka o zasilaczach i wydaje mi się ze ten Q-TEC nie jest wiele wart poza złotym wyglądem. Lepiej kupić jakiegoś Fortrona lub Chiefteca i zapomnieć o problemach z zasilaczem.Fortrona na Allegro mozna kupić już za około 70 zł i z pewnościa nie będzie to zły wybór. Sam takiego kupiłem dla szwagra i jestem z niego zadowolony. W zapomnienie odeszły bluescreny i inne niespodzianki, a wcześniej tyle było kombinowania z konfiguracjami, kartami, driverami... Zasilacz to naprawde podstawa dobrego kompa !!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...