Skocz do zawartości
GuC!o^

co jest z tym procem ??

Rekomendowane odpowiedzi

siema... mam następujący problem... że kiedy gram se w jakieś gry to w pewnym momencie wyskakuje błąd windowsa , później blue screen i tylko reset ! dzieje sie to tylko w grach ! co dziwne kiedy zmniejszyłem fsb proca na 100mhz to gry przestały sie zawieszać :evil: no to wtf ? sprzęt nie podkręcany ! żeby komp sie zawieszał na fabrycznym fsb ? :evil: a może to dlatego że chłodzenie jest standardowe i temp proca non stop 55C !! pomocy !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli to są wartości z miernika to Twoja zasiłka zdycha +3,3V i +12V są do d**py, ujemne też niezbyt. Jeżeli to wartość z programu monitorującego (a tak przypuszczam) to natychmiast sprawdź je miernikiem, wszystko wskazuje na to, że zasilacz poważnie niewyrabia.

Zasilacze marki Q-tec sobie odpuść. 400W to on chyba bierze z sieci jak ma zwarcie ;) po czym odpływa w niebyt razem z resztą kompa. Q-tec to marka równie "solidna" jak condongen.

Jak masz wydać 150 zeta na shit jak Qtec to lepiej wydaj 200 na chiefteca 360W.

edit: ależ ortografa zapodałem :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zanim kupiłem swój zasilacz śledziłem dość szczególowo Tweaka o zasilaczach i wydaje mi się ze ten Q-TEC nie jest wiele wart poza złotym wyglądem. Lepiej kupić jakiegoś Fortrona lub Chiefteca i zapomnieć o problemach z zasilaczem.Fortrona na Allegro mozna kupić już za około 70 zł i z pewnościa nie będzie to zły wybór. Sam takiego kupiłem dla szwagra i jestem z niego zadowolony. W zapomnienie odeszły bluescreny i inne niespodzianki, a wcześniej tyle było kombinowania z konfiguracjami, kartami, driverami... Zasilacz to naprawde podstawa dobrego kompa !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...