Skocz do zawartości
przeciwnik

Pytanie do posiadaczy EPOX 8KRA2+

Rekomendowane odpowiedzi

Ponowie jak jest u was z temperaturą? u mnie w spoczynku temp. jest 35 stopni a w stresie dochodzi do 52 stopni 8O Nie wiem czemu jest taka duża różnica temperatur. Proca mam 2000 xp wykręconego na 2400 xp

2 wiatraki w budzie, wentyl na procu spire falcon rock2, pasta ceramiczna.

kilka dni temu zaktualizowalem na najnowszy bios. Na starym nie pamiętam jakie temperatury były :(

aha dodam, że nie mam cooper shima, wentylator sprawdzalem i na 100 % dobrze do proca dolega.

Prosze o pomoc?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przygladalem sie temperaturom w takim stopniu ,ale takie zjawisko mozna wytlumaczyc prosto

w biosie zaszyte moga byc skladniki wylaczajace czesc jednostek podczas spoczynku (softcooler) albo podstawa raditora slabo sobie radzi z odbieraniem ciepla z malej powierzchni po przekroczeniu pewnej ilosci wydzielania tego ciepla

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie przygladalem sie temperaturom w takim stopniu ,ale takie zjawisko mozna wytlumaczyc prosto

w biosie zaszyte moga byc skladniki wylaczajace czesc jednostek podczas spoczynku (softcooler) albo podstawa raditora slabo sobie radzi z odbieraniem ciepla z malej powierzchni po przekroczeniu pewnej ilosci wydzielania tego ciepla

kolego jak masz taką płytę i zaktualizowaleś na najnowszy bios to przypatrz się temperaturą. był bym bardzo wdzięczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musialbym isc dwa pietra wyzej ,nie ja mam ta plyte ,a jej wlasciciel raczej nie da sie namowic na zmiane biosu

dobrze ze zabraklo ti4200 bo by kolo forse tylko wydal

ma 2500+ ,8KRA2+ i gf2mx na pci

i to wszystko do netu :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...