fipa Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Mam płytę MSI KT3 Ultra2-R i chciałem sobie zaktualizować bios do niej przez Live Update, ale jest mały problem. Tak w instalacji pisze coś o dyskietce startowej, a ja nie mam dyskietki (na płycie głównej w wejsciu na taśmę od dyskietki nie mam chyba 3 pinów... kiedyś zostały w taśmie...). Czy da się to jakoś ominąć :?: Co mi radzicie :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 jak masz zdolnosci to idz do sklepu, kup kilka goldpinow i dolutuj do plyty ;] (ofkorz zeby nie bylo na mnie :) ) zalezy po co mu jest potrzebna dyskietka - czy bedzie bezposrednio bios z niej czytal czy tylko trzeba odpalic staruszka dosa i jakis prog. jezeli to drugie to mozesz nagrac sobie bootowalny cd z obrazem biosu i jakims programikiem flasciach!acym :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 nie wiem po co ta dyskietka w aktualizowaniu z poziomu windowsa, a zdolności nie mam :( może ci co wiedzą sie wypowiedzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgraj AWDFLASH i plik BIOSA na dysk do jakiegos katalogu. Uruchom komputer w trybie DOS, wejdz do zalozonego wczesniej katalogu i wydaj komende AWDFLASH NAZWA_PLIKU_BIOSA Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phranzee Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 to juz nie trzeba dodawac -py -sn i innych ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 dzieki za porady ale nie chce mi sie bawic w dosa - skoro mam xp i live update Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jankes Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 jesli juz masz tego nowego biosa to wejdz do: C:Program FilesMSILive Update 3FlashUtyAward i odpal WinFlash.exe (w przyadku biosu AMI ...AMI odpalasz WinSFI.exe) potem File >> Open.. >> wybierasz plik z biosem i jazda ;) tylko czy mozna ta plyte spod Windy upgradowac :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...