Skocz do zawartości
raulgonzalez

New komputer co, jak, dobrze , zle.

Rekomendowane odpowiedzi

Przegladajac to forum po raz setny nadal mam problem z wyborem konfiguracji nowego kompa. Stary wysluzony trza juz odstawic. Powiedzcie mi co i jak zmienic co bedzie lepsze i wydajniejsze mniej wiecej w tej samej cenie. A oto konfiguracja, co byscie w niej zmienili,oprocz plyty ktora jest moim pewniakiem ;). Komp przeznaczony ma byc do ostrego grania i oc, z gory dzkieki.

Plyta glowna: Abit NF7-S rev 2.0

Procek: Barton 2500+ (czy moze Antek 2600+ abo co innego)

Pamiec: Kingston KVR333X64C25/512 (moze jakas lepsza do podkrecania )

Grafika: ATI Radeon 9500pro(tez raczej pewniak)

Nagrywarka: Liteon LTR - 52327S

Zasilacz: Chiefteck 360W HPC-360-303 (czy moze cos mocnijszego)

Cooler: Zalman 7000Cu ( czy bedzie pasowal pod Abita czy moze CM aero 7+ albo cos z Tt jak wydajnosc ma sie do glosnosci )

Obudowa: Codegen C6606-C10 z boczna szyba

Twradziel: Maxtor 120 GB 7200 rpm 8cache(czy nie za glosny , czy nie za bardzo sie nagrzewa, a moze barak )

Mam nadzieje ze mi cosik doradzicie bo jestem w strasznym dylemacie :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystko ok, tylko ram radzilbym lepszy wziac np. 2x OCZ PC2700 256MB Rev3.2 Performance (lub 1x512). Jesli chodzi o cooler to tylko Zalman7000A Cu - looknij tu jesli chodzi o mocowanie na Abicie - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=387...ighlight=zalman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilke wez 420W, 50zl drozej a sie napewno przyda. Karta graficzna zamist tego wez Hercules 9700, powinien byc na dniach w siriusie, a kosztuje 1000zł <czyli troche ponad 9500pro> a taktowania ma jak 9700pro, ciekawe tylko jak z pamieciami. Nie wiem jak ten Maxtor, ale barak jest super cichy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zasilke wez 420W, 50zl drozej a sie napewno przyda. Karta graficzna zamist tego wez Hercules 9700, powinien byc na dniach w siriusie, a kosztuje 1000zł <czyli troche ponad 9500pro> a taktowania ma jak 9700pro, ciekawe tylko jak z pamieciami. Nie wiem jak ten Maxtor, ale barak jest super cichy.

dokładnie to bym zmienił

i jak masz jeszcze 2 tygodnie to poczekaj zobaczysz co prezentuje an7 jego uguru prezentuje sie niesamowicie info http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=49835

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...