Ruido Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Robie wszystko zgodnie z instrukcja na stronie : http://ving.edunet.pl/eggdrop/instegg.html gdy juz wpisuje komende do postawienia bota (./eggdrop -m robot), pojawia sie komunikat : "You have installed modules but have not selected an encryption module, please consult the default config file for info." Co mam zrobic zeby wybrac ten modul ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Prosilbym o kasacje, troche dzis nie mysle i zapomnialem po goglowac http://www.eggfaq.com/docs/faq.html :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 mam teraz troche inny problem, bot juz stoi. zrobilem "hello", rozpoznaje mnie jako wlasciciela, zrobilem haslo na niego a gdy chce zrobic z nim dcc chat wogole nie odpowiada :? Co moze byc tego przyczyna :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Blokada portów/maskarada/10000 innych problemów. Spróbuj: /dcc chat <bot> /ctcp chat <bot> Może odpowie. Jak nie to jest jeszcze telnet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Niestety na te komendy tez nie odpowiada :? Jedynie czasami odpowiada na "/MSG <bot> NOTES <haslo> INDEX" Na twoje komendy pojawil sie komunikat : "[<bot> ERROR reply]: no telnet port" -------edit------- druga sprawa, jak wywalic bota ktorego sie postawilo bo troche grzebalem w plikach i zamiast 1 bota postawilem 3, wiec 2 chce wylaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 A zdefiniowałeś port telnetu w configu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 hmm, w ktorej linijce to sie konfiguruje i na jaki port ? Sorry ale newbie jestem w tych sprawach :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Ech. Bo ja to pamiętam? Konfig powinieneś mieć z komentarzami to poszukaj. Ja ostatni raz konfig do egga widziałem ze 3 lata temu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 hmm, znalazlem, powiedz mi czy mam wpisac tam port przez ktory lacze sie z shellem czy port przez ktory lacze sie z serverem irc ? Jak juz zmienie port, to jak zrobic by bot skonfigurowal sie wedlug nowych ustawien ? druga sprawa, jak wywalic bota ktorego sie postawilo bo troche grzebalem w plikach i zamiast 1 bota postawilem 3, wiec 2 chce wylaczyc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruido Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Oki poradzilem sobie jakos. Ale mimo wszystko Teletubisie Paranoik dziekuja cie za dobre checi i poswiecony czas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...