kikus Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 Co to jest CPU diode... przepraszam za nowy temat ale to bardzo wazne... MBM pokazuje mi CPU diode 200 stopni !! 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinsz0 Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 CPU DIODE to dioda termiczna mierząca temperaturę ,znajduje się ona w niektórych procach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 200C? pewnie żle coś ustawiłeś w MBM zobacz ile ci pokazuje AIDA32 który wynik jest bardziej wiarygodny PROCESOR czy CPU DIODE??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 23 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2003 BTW zmien temat! Na penwo kwestia ustawienia, bo inaczej na pewno juz bys nie mogl siedziec na forum :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Jodlasty cosźle Ci czyta bo powino byc o +- 10 stopnie wiecej na diodzie ihmo - ale widzę że amsz wodne wiec juzsam niewiem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jodlasty Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 moze sa takie wartości przez niska temperature wody....15C czyli bliski prawdy jest odczyt z CPU DIODE? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolguy Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 U mnie też miałem non stop 150 st.C, dopóki nie zmieniłem proca. Starsze modele Athlonów nie mają CPU Diody i robią zwacie przy pomiarze. Mam jeszcze takie małe pytanie. Czy istnieje jakiś program odczytujący temp. z jądra, czy jeśli płyta ma czujnik w sockecie to już nic nie można zdziałać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ven0m Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 eee? Ja mam Palomino i ma odczyt z rdzenia... Coolguy- skołuj MBM5 - podaje odczyty ze wszytkich czujników - czyli oba na CPU, płyta, dysk i co tam jeszcse masz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidzia Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Jak zle ustawilem MBM(zly czujnik) to mialem -48*C na Procu co jest duzo bardziej zadawalajacym wynikiem niz 200*C :) pokombinuj w ustawieniach MBM (lub zmien wersje) Podepne sie pod topic ma ktos namiar na History Grapgh(plug in)jakas nowsza wersje) do MBM albo cos podobnego zeby na wykresie tempy z ok godziny zobaczy (ta wersja co mam mierzy wszystko co mam Dash boardzie i nie da sie nic ustawiac :cry: ) bo stronce glownej MBM'a jest tylko ta stara ver. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coolguy Opublikowano 24 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2003 Ja pisałem o procku z rdzeniem Thunderbird (1.4Ghz). W nim na pewno nie ma pomiaru z jądra. Jeśli się nie mylę to mają go dopiero XP, a kolega ma w podpisie procka 1200 Mhz więc może być to Thunderbird i odczytu nie będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...