loloferrari Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Mam u siebie Caviara 80 gb jb 8mb cache i planuje dołożyć drugiego i spiąć w stripping. Czy do RAID-u 0 potrzebuje 2 takich samych dysków (JEDEN KUPIONY pare miesiecy temu a drugi juz niebawem) czy dwóch takich samych dysków z jednej serii.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Teoretycznie- wystarczą te same parametry, tj. prędkośc obrotowa, wielkość cache, czasy dostępu/przeszukiwania. Najlepiej by było, żeby był to ten sam model dysku, seria ma mniejsze znaczenie. BTW widziałem RAIDA postawionego na caviarze 7200 8mb cache 40gb + seagate 5400 2mb cache 60gb. Sam go rozmontowywałem. Koleś powiedział 'no kupiłem kontroler i robiłem, jak w instrukcji kazali' ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 25 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2003 Cytat BTW widziałem RAIDA postawionego na caviarze 7200 8mb cache 40gb + seagate 5400 2mb cache 60gb. Sam go rozmontowywałem. Koleś powiedział 'no kupiłem kontroler i robiłem, jak w instrukcji kazali' ;] :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: no comment... LOL a w kwestii macierzy - mozesz spiac rozne dyski , tzn nawet rozne pojemnoscia , tylko wtedy macierz przyjmie rozmiar tego mniejszego dysku n.p. 60GB i 40GB = macierz 40GB a reszta - tak jak przedmowca - 100% racji po jego stronie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...