Skocz do zawartości
SR-71

Epox 8KRA2+

Rekomendowane odpowiedzi

Zastanawiam się nad kupnem Epoxa 8KRA2+ i mam takie pytania do użytkowników tej mobo

1.Czy jakość dźwięku pokładowego z 8KRA2+ Epoxa jest znacznie gorsza od tych na nforsie z soundstormem,ale chodzi mi i o porównanie dźwięku analogowego 2 kanałowego wyprowadzonego z obu płyt,bo podłączył bym to do wzmacniacza Pioneera.

2.czy z Twinmosami 2 x 256 MB PC2700 będzie ta płytka chodzić

3.czy to prawda,że ona ma PCI/AGP lock,czy nbormalnie regulacje mnożnikiem

4.z jakimi problemami mogę się spotkać w czasie eksploatacji

5.a może polecacie jakąś inną mobo na VIA KT600 z dobrym analogowym dźwiękiem,bo u Asusa A7V600 KT600

z dźwiękiem to chyba cieńko,ale może się myle?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

5. najlepsza plyta na kt600 jest Abit KV7

4. nie spotkalem sie przy 4 sztukach tej mobo (1 8kra2+ ,3 8kra2i)

3. mnozniki 1/3 fsb100 ; 1/4 fsb133 ; 1/5 fsb166 ; 1/6 fsb200 ,max fsb250

2. chodzi z kazdymi pamieciami

1. jakosc dzwieku z analogowego wyjscia jest taka sama ,bo plyty z nf2 SS korzystaja z Realteka ALC650 ,a Epox 8kra2+ z Realteka ALC655

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1 dużo gorsz a jak dla mnei 

2 bedzei ja mam 2x pc 3200 i łazi elegandzko na fsb 200 

10 jak dla mnie to płytka badziew ale zalezy pod jakim kątem patrzeć nawet nie ma vagp a w w praca juz 2 sztuka nam padła

wlasnie zalezy pod jakim katem patrzec

kumpel mial 8kra2i i wymienil na 8rda doplacajac 60pln - powod: fsb200 bylo spoko ale pci40 -wystarczylo nowego biosa wgrac ale se wymienil na nf2

a teraz go sraczka gania bo fsb200 niestabilne ma ,wiec jedzie na 166

chetnie by spowrotem odmienil ,ale forsy raczej mu nie zwroca

dzwiek lepszy? zludzenie - u niego tez basy lepiej graja ,a SS nie ma na tej plycie

powod banalny - inna budowa wzmacniacza na plycie - ot caly sekret

SR-71 jednak ma zamiar podlaczyc wzmacniacz do kolumn ,wiec basow nie bedzie mial slabych :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyte mam juz 6 miesiąć, stabilna, wypasiona, overclocking niczego sobie. Barton 2500 chodzi na 3200 bez podnoszenia napięcia. Magistrala 200MHz stabilna, wszystkie TwinMOSy będą działać, no może stare 266 nie wydolą. Nie mam z nią żadnych problemów, w przeciwieństwie do 4 sztuk Abita KT600 ktore ostatnio sprzedałem :(. W jednej wylał się kondesator a w drugiej spalił się chip od dzwięku ).

Dzwięk na 8KRA2+ jest dobry, ale wydaje mi się że troche gorszy nic na nforcie. Słuchałem na dosyć dobrym sprzęcie i róznica była subtelna, jednak na korzyść nforca.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...