Muttz Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 tak jak w temacie, chodzi o ta 2 wtyczke do plyty (4 piny), co sie stanie jesli ona nie bedzie podlaczone Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 nic zlego sie nie stanie jezeli zabraknie pradu dla procka zacznie poprostu niestabilnie chodzic w skrajnym przypadku moze sie osmalic styk zoltego kabelka w gniezdzie ATX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 a nie wyskoczy jakis komunikat przy odpaleniu plyty ze cos tam unconnected? biega mi dokladnie o plytke abit kd7, kd7-a Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 a nie wyskoczy jakis komunikat przy odpaleniu plyty ze cos tam unconnected? biega mi dokladnie o plytke abit kd7, kd7-a to o ktora ci biega bo KD7 rozni sie diametralnie od KD7A :P ani na jednej ani na drugiej nie wyskoczy zaden komunikat tylko nie podkrecaj proca >2000MHz bo mozesz podjarac styk gniazda :wink: btw. trafny wybor plyty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 hmm, czym sie rozni kd7 od kd7-a bo jakos nie moglem znalezc opisow obu plyt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 chipsetem KD7 jest na KT400 KD7A jest na KT400A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 wielkie dzieki, o to mi chodzilo, a co do procka to zamierzam wlozyc tam durona 1600@athlon1900, no i oczywiscie troszke podkrecic, ale ... KGB mnie troszke postraszyl, w koncu na innych plytkach 1 wtyczka wystarcza, ta plyta chyba nie ma duzo wiekszego poboru mocy, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 wszystko nie tak KD7 i KD7A oprocz chipsetu roznia sie tez PCB jednak obie korzystaja z zasilania proca 12v nie chodzi o to ze inne plyty (bez wtyczki 12v) mniej pradu biora tylko o to ze prad dla proca biora z 5v jak widac 5v dostarczaja 4 kable ,a 12v jeden rozwiazanie zasilania procka z 12v jest lepsze bo zasilacze maja zapas niesporzytkowanej mocy 12v ,za to 5v i 3.3v juz ledwo kwicza zasilajac dyski ,ram ,pci ,agp KD7 bedzie dobrze chodzic bez podlaczenia dodatkowego 12v ,ale przy przesadzonym poborze pradu zolty label bedzie sie grzal ,a styk moze zaczac iskrzyc - dotyczy to duzych obciazen ,ale jest mozliwe ,wiec nie przesadzaj z o/c Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muttz Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 teoretycznie wiec ... wystarczy zdobyc sama ta 4 pinowa wtyczke, i przerobic sobie zasilanie, moze masz kgb rozpiske tych 4 pinow z atx 2.0, bylbym dzwieczny :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 KGB: chodziło mi o główną różnicę pomiędzy płytami, którą jest inny chipset Mutzz: tu http://www.formfactors.org/developer/specs/atx2_1.pdf masz specyfikację atx, tam są rozpisane wszystkie wtyczki - strona 19 o ile pamiętam. Ta wtyczka ma 2x+12V i do tego dwie masy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Felson: chodzilo mi o caloksztalt ,a nie akurat o roznice miedzy KD7 i KD7A Mutzz: mozesz zalatwic wtyczke ATX i obciac ja z dwoch stron ,poswiecic jeden molex i doprowadzic przynajmniej jeden kabel 12v 12v powinno byc blizej zapinki gniazda ,dwa dalsze to masa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 jakis czas temu padl me deer 350 i mam na zbyciu wtyczke jak cos to na pw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...