Skocz do zawartości
Muttz

abit kd7-a czy epox 8k9ai

Rekomendowane odpowiedzi

Ja bym ci polecił Epoxa 8k9a7l. Nie dość, że jest na kt400A, to jeszcze ma mostek południowy VT8237 z Serial ATA, a tego nie ma żadna z podanych przez ciebie mobos. jeśli chodzi o cene, to u mnie kosztuje ona ~290 zł.

Pozdro, nitro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oczywiście że kt600 jest o niebo lepsze od kt400/400A, inna klasa chipsetu. FSB 200 musi chodzić a na kt400 ti jużwycik dla dysiów.

jak kt400 to tylko używane się opłaca. jeszcze na allegro poszukajcie, może być coś na kt600 taniej niż w sklepie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO bierz nie producenta a chipset. KT400<KT400A<KT600. Różnice nie są wielkie ale jednak KT600 jest najlepszy, ma dzielnik 1/6 czyli przy FSB200 masz PCI/AGP 33/66MHz. Poza tym ma wbudowany kontroler Serial ATA.

Asusa A7V8X nie dostaniesz, no chyba, że wypasioną wersję Deluxe ale wtedy cena nie ta. Możesz dostać A7V8X-X, który jest tańszą wersją i nie wiem jak u niego z o/c. Poza tym to tylko KT400.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak siedze i mysle... w koncu kt600 i tak chyba nie przegania nforce2, a taki najtanszy epoxik to http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=7837 za 340 zl. mam racje ?

spojz sobie na wyposazenie tej plyty :P

i porownaj do 8KRA2I

no coz, wyposazenie to ma niezle, brakuje chyba tylko klimatyzacji i radia :)

no ale chyba nf2 bije dalej wydajnoscia kt600, byc moze kt600a bedzie lepszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...