ZaioN Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 Witam, mam win XP Prof. i podas uzywania CD Romu znika po pewnym czasie...co robic? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 1 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Grudnia 2003 najpierw posprawdzaj kable - bo moze zle wlozone i przy obrotach (drganiach) styki nie kontaktuja (wtyczki sie wysuwaja ...) albo nawet kable (zasilajacy lub tasma od danych) popsuta najlatwiej to sprwadzic w BIOSie - odpal wtedy plytke np z muzyka i co chwila dawaj w zakladce od napedow automatyczne wykrywania - zobaczysz czy to wina sprzetu jak za ktoryms razem nie wykryje (bo moze Twoj naped "umiera") Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZaioN Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 OK sprobuje dzieki:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Jeszcze lepsze rozwiązanie: odinstaluj wszystkie sterowniki IDE (w menadrzeże urządzeń), zresetuj kompa i pozwól aby winda wykryła Ci na nowo wszystkie napędy i zainstalowała sterowniki. Twój przypadek jest bardzo charakterystyczny dla winXP i dość znany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZaioN Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 tak wiem bo kiedys juz to mialem ale nie wiedzialem co zrobic dlatego wyje*** winde:) dziek iza pomoc sprobuje i potem sie odezwe dzieki:) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alienn Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 tez tak mialem keidys :) cd-rom zgaduje LG 52x :) tak sie dzieje jak gubi plyte albo poaczenie z cdromem. sprawdz kable :) ja naprawilem ti rzutem o podloge - do dzis zero problemow :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZaioN Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 heheh nie no chyba o podloge nim rzucac nie bede:) sprawdze kable odinstaluje IDE i uruchomie kompa ale to tak p[o 16 bo jestem w budzie:) dzieki za pomoc:) pozdrowienia!:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KOMUNA Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Ja miałem torchcę podobny przypadek. Mianowicie, gdy korzystałem z wina XP, ten nie nie wdziałał CD-ROM-u, ale nie końca. System pokazływał, że nie mam napędu, ale gdy wkładałem jakąś płytkę uruchamiał się autorun. Po reinstalacji systaemu problem znikł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sajmon Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Ekhmm widze ze masz mobo na via kt333 u mojej siostry jest to samo na XP gubi naped cd i pomyslu na rozwiazanie tego nie mam, wyczytalem tylko gdzies ze to jest zwiazane z chipsetem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 zmień zworkę na master Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 zmień zworkę na masterbrawo, nareszcie kompetentna porada (serio) Ale za oryginalnosci daje plusa dla czlowieka walacego napedem o podloge :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZaioN Opublikowano 2 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2003 Jak narazie CD rom nie znikonal a ciagle cos isntaluje itd...watpie zeby problem sam sie rozwialal albo znikl...ale przeciez to WINDOWS:P:) pozdrowienia:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Może zainstaluj na nowo via 4in1. Mnie bez tego gubił napędy kiedyś na sterszym kompie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZaioN Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zmienilem jumpera na MASTER. CD jest teraz jako SECONDARY MASTER, czekam na efekty jesli cos sie stanie dam znac dziekuje wszystkim za dobre rady:) pozdrawiam:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZaioN Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 Nic sie nie dzieje wiec mozna poweidziec ze jest OK:) dizeki wszystkim za rady i pomoc:) jak sie okazalo pomogla zmiana jumpera na Master w CD tak jak mowil Samael i Mac:) pozdrowienia:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...