Skocz do zawartości
grzyb

czy warto montowac wentylator na spodzie obudowy?

Rekomendowane odpowiedzi

czesc,

wewnatrz obudowy na przedniej scianie mam miejsce na wentyl, ale panel zewnetrzny jest z litego plastiku - nie ma w nim zadnych otworow, wiec zastanawiam sie, czy warto tam montowac wentyl wiejacy do srodka obudowy?

bo w sumie skad ma wciagac powietrze?

natomiast na spodzie obudowy tez mam miejsce na wentyl, no i tam juz sa otworki, wiec teoretycznie mozna go wsadzic, tylko czy warto?

nozki obudowy maja okolo 1cm wys., wiec troche przestrzeni jest i costam zassie, boje sie tylko, ze bedzie tez wciagal kurz, ktorego na dole przeciez zawsze pelno...

co radzicie? :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nozki obudowy maja okolo 1cm wys., wiec troche przestrzeni jest i costam zassie, boje sie tylko, ze bedzie tez wciagal kurz, ktorego na dole przeciez zawsze pelno...

co radzicie?  :?:

Wycieraj kurz od czasu do czasu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czesc,

wewnatrz obudowy na przedniej scianie mam miejsce na wentyl, ale panel zewnetrzny jest z litego plastiku - nie ma w nim zadnych otworow, wiec zastanawiam sie, czy warto tam montowac wentyl wiejacy do srodka obudowy?

bo w sumie skad ma wciagac powietrze?

natomiast na spodzie obudowy tez mam miejsce na wentyl, no i tam juz sa otworki, wiec teoretycznie mozna go wsadzic, tylko czy warto?

co radzicie?  :?:

Ja rozwiązałem to w ten sposób, że ten lity plastik nawierciłem. Wygląda jak oryginalne otwory (rozrysowałem na papierze równiutkie otworki potem przykleiłem ten papier taśmą klejącą i nawiercałem tak jak rozrysowałem) Efekt murowany i wentylacje będziesz miał odpowiednią. A te otwory na spodzie obudowy to nie są przypadkiem do głośniczka, a nie do wentylatora?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w sumie wentyl i tak bedzie zasysal kurz (dlatego dobrze zalozyc jakis filtr). moze od spodu nieco wiecej. czy ten centymetr wystarczy musisz sprawdzic doswiadczalnie, ale tak w ogole to moim zdaniem bedzie dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi