nabuchodonozor Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Hey! Od niedawna mam założony bezprzewodowy dostęp do internetu drogą radiową. Wszystko było by w porząsiu, gdyby nie fakt, iż działa on tylko pod Windows ( aktualnie XP Proffesional ). Chciałbym przerzucić się na Linuxa i tak korzystać z wszelkich jego dobrodziejstw wykorzystując stałe łącze. Oto konfiguracja karty sieciowej: WL-8305 - 802.11b+ 22Mbps Wireless LAN ( 22Mbps Wireless PCI Card ) GL2422VP Producent: http://www.planet.com.tw Dowiedziałem się, że między innymi pod adresem: http://www.google.pl/groups?as_q=wl%208305...inux*&lr=&hl=pl znajdę jakieś rozwiązanie swojego problemu. Jednak nie jestem na tyle zaawansowanym użytkownikiem linuxa, by sobie z tym poradzić. Tak więc zwracam się z prośbą do Was, mając na uwadze fakt, że jesteście starymi 'wyjadaczami' :wink: i pomożecie oczywiście wedle uznania. Prosiłbym bardzo o nie pisanie odpowiedzi typu: poszukaj, bądź ściągnij to i to, wgraj, zkompiluj... Chodzi mi o bardzo konkretne rozwiązanie. Pozdrawiam i z góry dziękuję. :P P.S. Ewentualnie mogę postawić Red Hata 8.0, bądź może istnieje jakaś dystrybucja pozwalająca na natychmiastowe korzystanie z tego typu hardware'u tuż po instalacji ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 NTF -> leci na unixy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nabuchodonozor Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 NTF -> leci na unixy.NTF :?: :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 3 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2003 Nie To Forum ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 Ok. Problemu właściwie nie masz :D Poszukaj driverów do linuxa pod acx100 (bo na tym chipie masz kartę). Są dość dobrze udokumentowane, wszystko jest opisane ładnie w paczce z driverami. Jeśli nie będą działać musisz zmienić jajko na 2.4.20, bo w późniejszych z radiówkami były jazdy niesamowite i bardzo ciężko było zmusić coponiektóre do pracy. W razie trudności pytaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibi322 Opublikowano 5 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2003 mam ten sam problem, jajko 2.4.18, zaladowalem modul acx100_pci, wszystko niby dziala ladnie, ale kanalu nie moge zmienic :/ wskakuje 6 i nie da sie ruszyc :/ . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Armadon Opublikowano 6 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2003 Spróbuj na 2.4.20 Ja się męczyłem z tymi kartami trochę czasu aż w końcu wymieniłem na inne ;D Ale to było na 2.4.22 i teraz wiem już, że w 2.4.22 obsługa radiówek jest spieprzona. Na 2.4.20 jest na 100% dobra, a na 2.4.18 ciężko powiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 11 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2003 NIe wiem czy temat jeszcze aktualny. Ale mój kumpel walczył z tym dość długo i postawił wkońcu obsługe radiówki w Auroxie 8.0 jeszcze. Jeśli ktos jest zainteresowany to prosze o kontakt na priv, dam namiary na niego ( gg ) . Pozdrowionka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...